– Med dyktige folk og god drift er vi godt skodd for fremtiden. Vi står i ei usikker tid hvor alle kommer til å bli kraftig utfordret, sier Odd Reitan.

Reitan AS melder onsdag om et resultat før skatt på 5,6 milliarder kroner i 2021. Det er 700 millioner kroner bedre enn 2020.

Butikkomsetningen endte på 104 milliarder kroner, likt som året før.

– Vi har fortsatt å jobbe mot våre langsiktige mål og levert solid på det operasjonelle. Virksomhetene viser stor evne til å tilpasse seg skiftende omgivelser og markedsforhold, helt i tråd med verdigrunnlaget vårt vi tenker positivt og offensivt, sier Kristin S. Genton, finansdirektør i Reitan AS.

Gir fra seg styreplassen

Næringslivsleder og tidligere konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, går inn som styreleder i handelsselskapet Reitan Retail.

Odd Reitan trer ut av styret i Reitan Retail for å rendyrke eierrollen som daglig leder i Reitan AS.

Mangeårig finansrådgiver Annika Sigfrid og Kahoot!-sjef Eilert Hanoa kommer også inn som nye styremedlemmer.

– Reitan Retail har en spennende tid foran seg som et ledende internasjonalt handelsselskap med en solid plattform for lønnsom og bærekraftig vekst. Det er med stor glede jeg overlater styrelederplassen til Rune Bjerke, sier Odd Reitan.

Styret i Reitan Retail består etter endringene av Rune Bjerke (styreleder), Annika Sigfrid (styremedlem), Eilert Hanoa (styremedlem) og Magnus Reitan (eier og styremedlem). Flere styremedlemmer, herunder ansatte-representanter, blir kommunisert når de er på plass.