Gå til sidens hovedinnhold

Andrea Alvarado Shmueli kåret til årets ledertalent

Hun beskrives som en leder som utfordrer og støtter sine ansatte.

– Shmueli har oppnådd svært gode resultater i gjennomførte arbeidsmiljøundersøkelser og beskrives som en leder som gjør sine medarbeidere gode ved å kombinere det å utfordre med å støtte, samtidig som hun gir mye frihet.

Det sier juryleder Marianne Kartum i sin begrunnelse av årets ledertalent i Trondheimsregionen, som ble delt ut torsdag under Ledelseskonferansen 2021.

Shmueli er forskningsleder ved Sintef, hvor hun har ansvaret for flerfasestrømningsgruppen og flerfaselaboratoriet, som er en del av Nasjonal Forskningsinfrastruktur.

– Laboratoriet er en av de største anleggene/infrastrukturene i SINTEF og det kan forstås som en fullskala oljeplattform som er plassert på land. Aktivitetene som utføres på flerfaselaboratoriet ved Tiller har gjort det mulig å utvikle olje- og gassindustrien slik vi kjenner den i dag.

Shmueli leder i tillegg en gruppe med 18 forskere, teknikere og ingeniører. Hun trekker blant annet frem bærekraftsmålene som likestilling, samarbeid, økonomisk vekst og ren energi til alle som viktige for sitt lederskap.

Det er Adecco Group og Næringsforeningen i Trondheimsregionen, ved fagrådene Ung Arena og Ledelse og Kompetanse, som står for kåringen. Sammen ønsker de å løfte frem og synliggjøre unge og ambisiøse under 38 år, som vil sette preg på samfunns- og næringslivet i landsdelen i mange år fremover.

Det er sjette gang denne prisen blir delt ut. De tidligere vinnerne er:

  • 2015: Thomas Reinertsen, Reinertsen AS
  • 2016: Tor Olav Mørseth, Adresseavisen
  • 2017: Marte Wivestad, MOT
  • 2018: Jan-Petter Lindbak, Lindbak
  • 2019: Jonas Nåvik, Fagn

Kommentarer til denne saken