Bane Nor Eiendom vil ha kontorer og hotell på stasjonstomta i Steinkjer

STASJONSOMRÅDET: I området mellom rådhuset og jernbanestasjonen er parkeringsplassene og veien fjernet, og erstattet av store åpne flater og møteplasser. Det går igjen i flere av forslagene fra arkitektteamet i Asplan Viak

STASJONSOMRÅDET: I området mellom rådhuset og jernbanestasjonen er parkeringsplassene og veien fjernet, og erstattet av store åpne flater og møteplasser. Det går igjen i flere av forslagene fra arkitektteamet i Asplan Viak Foto:

Tirsdag morgen kunne ordfører Anne Berit Lein fortelle at Bane Nor Eiendom har bedt om oppstartsmøte for å regulere stasjonsområdet i Steinkjer.

DEL

STEINKJER: – Vi har oppstartsmøte med dem i dag. De ønsker å regulere tomta til kontorfasiliteter som Trøndelag fylkeskommune skal vurdere, samt et hotell. Dette er noe vi har jobbet med veldig lenge, og vi er glad for initiativet fra Bane Nor, sier ordfører i Steinkjer Anne Berit Lein (Sp).

Hun understreker at initiativet også sammenfaller med det øvrige arbeidet som kommunen har holdt på med.

Arkitektfirmaet Asplan Viak har både deltatt i parallelloppdraget hvor de har tegnet framtidens Steinkjer sentrum, og jobber med reguleringsplanen på vegne av Bane Nor.

Kjenner planene

– De kjenner planene for byen veldig godt, og vet hvilke sammenhenger som blir viktig i dette arbeidet. Det er vi glade for, sier Lein.

Plansjef Per Morten Bjørgum sier det er mye som faller på plass med reguleringen av stasjonstomta.

– Det handler om å få en tettere utnyttelse av arealet. Vi tar også høyde for at vi må ha to større parkeringsanlegg i hver side av knutepunktet. Totalt tar vi høyde for å kunne tilby 600 plasser, sier han.

Samtidig skal det også ordnes med parkeringsanlegg for sykkel.

Vil bygge nytt fylkeshus og hotell

Dag Haugdal i Bane Nor Eiendom sier det er en del av oppdraget til Bane Nor Eiendom å utvikle velfungerende knutepunkt, slik at flere skal kunne reise kollektivt.

- Det gjør vi ved å bygge tett på knutepunktene. Det kan være kontorer, hotell, eller boliger for den del. Det handler om å redusere avstanden mellom transportmidlet og funksjonene, sier han.

Han påpeker at det sammenfaller bra med Trøndelag fylke sine planer om å flytte administrasjonen nærmere knutepunktet i Steinkjer, slik de allerede har vedtatt å gjøre i Trondheim.

– For å legge til rette for utbygging og kunne tilby nye lokaler til fylkeskommunen har vi bedt om et oppstartsmøte, hvor vi foreslår å regulere stasjonstomta til næring, i form av kontorer og hotell, sier Haugdal.

Bane Nor Eiendom har foreløpig ikke noen konkrete skisser på hvordan stasjonsområdet skal se ut, men planen er å bygge kontorbygget nord for stasjonsbygget, og hotellet sør for stasjonen, altså mellom jernbanestasjonen og banken.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken