STEINKJER: Heppelmann kommer fra stillingen som forsker i NIBIO, hvor han har jobbet siden 2019. Han har vært tilknyttet divisjon for skog og utmark, og vært svært interessert i hvordan man kan bruke droner til å forbedre drift og vedlikehold av skogen. Han ser nå fram til å få bidra til å levere tjenester ute hos kundene.

– Biodrone er et spennende selskap som jeg har fulgt helt siden starten. Å jobbe her er en stor motivasjonsfaktor for meg, uttaler Heppelmann i en pressemelding.

Oppfølging av selskapets strategiske samarbeidspartnere, deltagelse i prosjekter, kundesamarbeid og bidrag til flyging blir sentrale arbeidsoppgaver for det ferskeste tilskuddet til Biodrone.

Ønsker å være operativ

Heppelmann er glad for at han fortsatt kan være en del av miljøet rundt Nibio og Innocamp når han nå melder overgang til "naboen".

– Biodrone er en startup, og det gir meg en mulighet til å bli kjent med og bidra i alle deler av selskapet. Det ser jeg virkelig fram til, for jeg har stor arbeidskapasitet og liker å være med i beslutningsprosessene, forteller Heppelmann.

Han er også klar på at noe av det første som må gjøres er å ta de nødvendige sertifikatene slik at han kan bidra ute i felt i de mest avanserte operasjonene Biodrone utfører. Fra før har han A1/A3 lisens fra Luftfartstilsynet.

– Jeg ønsker gjerne å være operativ og beherske flygingen med en gang. Det gir meg bedre forutsetninger for å kunne gi gode råd til kundene våre.

Stor interesse i markedet

Daglig leder Atilla Haugen er naturlig nok godt fornøyd med sin nye kollega, og gleder seg til å ha flere å fordele arbeidsoppgaver på.

– Å få inn Joachim i team Biodrone er veldig positivt. Vi driver i høy grad med innovasjon og utprøving av nye metoder, og en forsker med spisskompetanse på skog kommer godt med.

Siden starten har Biodrone bygd opp spisskompetanse på kartlegging av skog. Ved bruk av AI kan selskapet detektere ulike plantearter, og markere disse på geo-refererte punktskyer og ortofoto. For landbruket kan man lage nøyaktige tildelingskart for variabel sprøyting og gjødsling.

Selskapet har investert i sprøytedroner, som kan brukes både til såing, gjødsling og sprøyting. I fjor sommer ble Norges første dronegress sådd på Mære Landbruksskole. Haugen melder også om stor interesse i markedet for de tjenestene som Biodrone leverer.

– Vi får stadig flere henvendelser, både om direkte kundeoppdrag og delta i forskningsprosjekter. Jeg tror Joachim skal få nok å gjøre framover, avslutter han.