– Solon er et selskap jeg har lagt merke til og beundret i lang tid. De står for noe unikt og setter kunden i høysetet. Da jeg ble kontaktet, tok det ikke langt tid før jeg takket ja til å lede denne satsingen, sier Tonje Borthen i en pressemelding.

Borthen har gjennom 22 år jobbet med eiendom i Trondheim. I løpet av sine 19 år har hun solgt over 4000 boliger, og de siste tre årene har hun vært med på en rekke av prosjektene som er bygge i regionen.

– Hun besitter en unik markedskompetanse i regionen, og har ved flere tilfeller brukt Solon sine prosjekter som referansebygg, sier Ole Halvor Svenkerud, som er konstituert adm. direktør,

2021 ble et rekordår for selskapet med salg av boliger på 4 milliarder kroner, mot slutten av året kom det også inn nye eiere som ønsker videre vekst og geografisk ekspansjon.

Ole Halvor Svenkerud forteller at Trondheim var et naturlig neste steg.

– Jeg tror det er plass for en utbygger som Solon i Trondheim. Vi har lenge undersøkt ulike områder for geografisk ekspansjon, og dette var et av de mest interessante områdene. Når vi nå fikk Finn Haugan som styreleder og muligheten til å ansette Tonje Borthen, gav dette oss det momentet vi trengte for å ta beslutningen, mener han.

Solon Eiendom har de siste 15 årene har bygget opp en sterk posisjon i Stor-Oslo. Etter oppkjøpet av Kruse-Smith Eiendom i 2020 er selskapet etablert med prosjekter i Oslo, Viken, Kristiansand og Stavanger, samt en rekke populære fjell-destinasjoner på Østlandet.

Den nye styrelederen, Finn Haugan, mener selskapet har en robust tomtebase, og ser frem til å hjelpe Solon til å bli en landsdekkende aktør.

– Jeg tror at Solon Eiendom har en plass i Trondheim, og at beboerne i Midt-Norge vil sette pris på Solons kvaliteter. Trondheim by trenger enda flere boligutviklere som har passion for arkitektur, tar gode materialvalg og ikke minst har et brennende ønske om å heve bo-kvaliteten.