RØRVIK: Onsdag fikk de ansatte ved Coop Mega Rørvik beskjeden om det skal investeres stort i oppgradering av butikken og at de fra høsten av blir en Extra-butikk.

– Dette er noe som både de ansatte og kundene våre virkelig har ønsket seg, og det ble god stemning da butikkdriftsdirektøren kom innom og ga oss nyheten. Vi har visst at ledelsen har hatt dette opp til vurdering en stund, og beslutningen kom i siste styremøte. Nå er det bare å brette opp ermene, det er mye jobb som skal gjøres før vi nyåpner til høsten, uttaler butikksjef Roger Blikø i en pressemelding.

– Betyr lavere priser

Coop Extra er forbrukersamvirkets spydspiss i lavprissegmentet, som dominerer dagligvarehandelen i Norge. Kjeden har de siste årene vært landets raskest voksende dagligvarekjede, i skarp konkurranse med blant andre Rema og Kiwi.

– Dette betyr lavere priser og en topp moderne butikk. Enkelte vil nok savne den betjente ferskvaredisken, men vi skal nok tilfredsstille de fleste sine behov gjennom Extra sitt store ferskvareutvalg, sier Blikø.

Coop Midt-Norge investerer 8,5 millioner kroner i oppgradering av utstyr og inventar.

– Her blir det modernisering av kjøl og frys, og med nye hyller og innredninger. Planløsningen i butikken blir også ny. I tillegg kler vi selvsagt opp både innvendig og utvendig med den nye profilen for Extra-kjeden. Jeg tror kundene vil oppleve det som en helt ny butikk når vi er ferdig, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.

Mega-butikken i Rørvik var tidlig ute med selvbetjente kasser, og tilbudet fortsetter etter ombyggingen.

– Det kommer selvsagt fortsatt til å være betjent kasse i butikken, opplyser Vik-Mo.

Nye handlevaner

Med overgangen til Extra vil åpningstiden utvides med 20 timer i uka.

– Handlevanene til folk har endret seg, og Extra-kjeden har en åpningstid som er 7-23 fra mandag til lørdag. Dette innebærer tre timer lengre åpningstid på ukedagene, og fem timer lengre på lørdag. Jeg tror dette vil bli veldig godt mottatt av både fastboende og tilreisende, sier butikksjef Roger Blikø.

Planen er å gå i gang i sommer med oppgraderingsarbeidet.

-Jeg håper kundene er tålmodige med oss mens arbeidet pågår, for litt rot vil det nok bli. Målet vårt er å holde åpent under oppussingen. Hvis alt går etter plan, blir det nyåpning i oktober, sier butikksjefen, som legger til at dato for åpning ennå ikke er fastsatt.