De neste ukene blir kritiske – Stine må gi sin stab kjip beskjed

DÅRLIGE TIDER: Julebordsesongen ser ut til å gi lite inntjening for Mojo Event. Stine Rånes må gi avslag til ansatte som ønsker å jobbe flere timer. Her står hun foran sin medarbeider Sandra Elise Bye.

DÅRLIGE TIDER: Julebordsesongen ser ut til å gi lite inntjening for Mojo Event. Stine Rånes må gi avslag til ansatte som ønsker å jobbe flere timer. Her står hun foran sin medarbeider Sandra Elise Bye. Foto:

Flere bedrifter lever for julebordsesongen. Stine Rånes forventer dårlig inntjening og skuffede servitører.

DEL

– Vi får noen småbestillinger innimellom. Det er ikke så mange som har booket, og jeg håper det blir flere, forteller Stine Rånes.

Hun jobber for det trondheimsbaserte event- og cateringselskapet Mojo og er operativ leder for utestedet Provincialen som Mojo disponerer.

– Det går mot dårlig inntjening til bedriften og lite timer til de som jobber for oss. Det er kjipt for staben. Folk ønsker seg flere timer, og da kommer gjerne det kjipe svaret: Vi skulle ønske vi hadde timer å tilby, men det er ikke nok arrangementer, forteller Rånes.

Mange dropper julebordet i år: Line tror catering kan bli julematvinneren

Hun regner seg som optimist og håper antallet bestillinger tar seg opp.

Ifølge en fersk undersøkelse omtalt av NHO har over 53 prosent av norske serveringssteder en halvering eller mer i antall julebordbestillinger sammenlignet med i fjor.

─ For mange restauranter er de neste ukene kritiske. Inntjeningen de får i denne perioden kan snu hele årsresultatet fra minus til pluss. Når såpass mange sitter på gjerdet, eller tror at de ikke kan arrangere julemiddag i år, kan det føre til at din lokale favorittrestaurant ikke eksisterer neste år, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, gjennom en pressemelding.

5 enkle tips til bedriftens julebordkomité:   

  • Opprett dialog med serveringsstedet i forveien slik at dere sammen kan finne ut hvordan dere best mulig tilrettelegger for et trygt arrangement.
  • Vurder størrelsen på julebordet. Kan avdelingsvise julebord være et bedre alternativ enn at hele bedriften møtes?
  • Tenk på hvordan de ansatte kan komme seg til og fra julebordet på mest mulig smittevernvennlige måte.
  • Tenk over alkoholtilgjengeligheten. Gjør en vurdering av antall enheter per person.
  • Mingling og dansing bør unngås, men det finnes mange gode underholdningsalternativer som å leie inn artister eller komikere, arrangere konkurranser mellom bordene etc.

Kilde: NHO Reiseliv

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken