– Dette er en koronakonkurs

AVVIKLER: Beitstad Vinduet AS i Malm avvikler selskapet og sier det er en koronakonkurs.

AVVIKLER: Beitstad Vinduet AS i Malm avvikler selskapet og sier det er en koronakonkurs. Foto:

– Konkursen vår er en direkte konsekvens av koronaen, sier styreleder Roger Sjømark.

DEL

MALM: – Vi hadde en veldig positiv inngang på året. Vi hadde fått inn folk og det så bra ut, men så small koronaen inn og da var det ikke interesse for å kjøpe vindu lenger, sier Roger Sjømark, styreleder i Beitstad Vinduet AS og en av hovedeierene.

Han forteller at Øverbygg som er en av deres største kunder fikk stans på sju hytter.

– Det var en vesentlig omsetning for oss og var som å slå av lyset. Vi tapte 80 prosent av omsetningen vår over natta i mars, april og mai. Vi kom veldig bakpå og klarte dessverre ikke å komme opp igjen.

Ni ansatte mister jobben

Snekkerbedriften har holdt det gående siden 1946. De siste seks årene som en familiebedrift. Sjømark synes det var en tung avgjørelse å avvikle selskapet, men så ingen veg utenom. Ni ansatte mister jobben.

– Når det blir en såpass drastisk omsetningsnedgang, er det veldig tungt å omstille seg. Samtidig går de faste utgiftene. Vi så det an lenge, men dette er en koronakonkurs, medgir Sjømark.

Han er ikke videre imponert over de statlige koronaordningene.

– De ordningene staten holder på med dekker kanskje 10 prosent av tapet og da må eierne ta 90 prosent. Da hjelper det ikke så mye. Konkursen vår er en direkte konsekvens av koronaen.

Sjømark mener pandemien påvirker alle bedrifter.

– Man blir nervøs, både kunder og leverandører og da kommer det følgekonsekvenser. Det er nervøst i markedet enda. Det blir nok flere konkurser utover høsten, spår Sjømark.

Lokal bedrift

Han forteller om mange fantastiske kunder.

– Vi er en lokal bedrift og Verran og Trøndelag trenger slike bedrifter som oss. Vi følte det var bruk for oss i markedet, men det ble en brutal knekk. Malm er kjent for trearbeid gjennom alle år og nå som vi legger ned, er den siste trebedriften med rene industriarbeidsplasser borte.

Sjømark er også medeier i eiendommen, og eiendomsselskapet Verrabygg AS skal bestå og eiendommen utvikles videre.

– Kan det bli aktuelt å starte opp igjen?

– Nå må vi gjøre oss ferdig med akkurat denne dagen og så kan vi tenke på det i morgen. Vi tar en dag om gangen, men vi ser positivt på den utviklingen som skjer på Tjuin.

Berømmer ansatte

Han ønsker å berømme de ansatte for forståelsen og tålmodigheten i den vanskelige tiden som har vært.

– Vi tok over et selskap som var teknisk konkurs i 2014 og har dratt det seks år lenger. Vi er stolte av det. Bedriften har bidratt mye i lokalsamfunnet i Malm.

Han forteller at det var en milepæl å klare feriepengene til sommeren.

– For mange bedrifter er det en baug. Vi klarte det, men vi klarte ikke å få i gang hjulene fort nok for å ta etterslepet. Det er beklagelig at vi må melde oppbud, men vi som eiere og ansatte føler vi har gjort vårt.

Skiftesamling i tingretten er satt til 15. oktober på Steinkjer, og bostyrer er Tanja Benum Henderson i Steinkjeradvokatene.

– Jeg har nettopp fått saken, og har ikke rukket å få oversikt over boet ennå, sier Benum til Trønder-Avisa.

Beitstad Vinduet AS

RESULTATREGNSKAP201820172016
Sum driftsinntekter7 662 0008 414 0008 538 000
Driftsresultat-1 259 000-235 000-807 000
Resultat før skatt-1 358 000-339 000-897 000
Årsresultat-1 084 000-390 000-278 000

Kilde: regnskapstall.no

Artikkeltags