Etter seks år går håndverkerne i JTM hver til sitt: Nå satser Torben og Michael på egen hånd

SKILLES: For Michael Ovesen Strøm (til venstre) og Torben Johannessen har firmasamarbeidet vært nyttig. Nå ser imidlertid begge behovet for å spisse virksomheten mot eget fag, og fortsetter derfor med tømrer- og rørleggervirksomheten i to frittstående selskaper.

SKILLES: For Michael Ovesen Strøm (til venstre) og Torben Johannessen har firmasamarbeidet vært nyttig. Nå ser imidlertid begge behovet for å spisse virksomheten mot eget fag, og fortsetter derfor med tømrer- og rørleggervirksomheten i to frittstående selskaper. Foto:

Seks år etter etableringen av JTM AS skiller snekkere og rørleggere lag – som venner.

DEL

NAMSOS: I 2014 etablerte Torben Johannessen og Michael Strøm JTM AS. Med felles front mot det lokale markedet har de i fellesskap levert tømrer- og rørleggerarbeider til hus- og hytteiere i Namsos og omegn.

Nå går partene hver til sitt.

– Det er absolutt ingen dramatikk i dette. Vi skilles som venner, innleder Torben Johannessen.

Satser for egen regning og risiko

I forrige måned startet han opp Namsos VVS. Med et eget organisasjonsnummer og merkenavn er han nå klar til å stå på egne bein.

– Samarbeidet gjennom JTM har vært nyttig, fruktbart og utrolig lærerikt. Det gjelder ikke minst på driftssiden, hvor vi begge har delt på ansvaret og oppgavene. Det har vært en trygghet i en etableringsfase, sier Johannesen.

– Samtidig er det praktiske utfordringer med felles organisasjonsnummer og regnskap, for eksempel når det kommer til investeringer. Nå er tiden moden for at vi fortsetter hver for oss, noe som gjør hverdagen litt enklere, fortsetter han.

Som selvstendig rørlegger skal han nå ta fatt på jobben med å utvikle rørleggervirksomheten.

– Målet er å bygge opp en større kundemasse. Det gjør jeg best som uavhengig, uten å være låst til et bestemt snekkerlag, forklarer Johannessen.

– Har du vekstambisjoner?

– Per i dag jobber jeg og en lærling i bedriften. Nå handler det om å utvikle kundegrunnlaget, så får vi se hvor vi havner etter hvert, sier Johannesen.

I kjent stil

JTM lever nå videre som JTM Bygg AS.

– Vi fortsetter i samme takt som tidligere, med bygg og rehabilitering i regionen, sier daglig leder Michael Strøm.

Både snekker og tømrer vil fortsatt være kontornaboer, med lokaler i samme korridor ved Ullvaren i Namsos. Namsos VVS viderefører dessuten tilknytningen til den landsdekkende rørleggerkjeden VVS-eksperten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken