Etter ti år sa Stian (37) opp jobben - har gjort levebrød av bilhobbyen

EGET FIRMA: Stian Lennart Norstad (37) i Helgådal i Verdal sa i vår opp jobben og etablerte Nordstad Bil & Serviceteknikk.

EGET FIRMA: Stian Lennart Norstad (37) i Helgådal i Verdal sa i vår opp jobben og etablerte Nordstad Bil & Serviceteknikk. Foto:

Etter ti år som ansatt innen portservice sa Stian Lennart Norstad (37) i Helgådal i Verdal i vår opp jobben og etablerte Nordstad Bil & Serviceteknikk.

DEL

VERDAL: Som aktiv innen bilcross i 20 år og rallycrosskjører siden 2015 har Stian vært vant til å mekke bil helt siden ungdommen. Nå har han gjort et levebrød av hobbyen. Samtidig er fortsatt portservice en viktig del av levebrødet, med den forskjell at han nå gjør jobbene gjennom eget firma.

– Jeg erfarer at mange av dem jeg har gjort portjobber for tidligere tar kontakt med meg fordi de kjenner meg.

Siden oppstarten i juni har han hatt flust opp med oppdrag, både innen bil og portarbeid. Han har ikke kjørt konkurranser i rallycross denne sesongen, og har konsentrert seg om oppstarten av sitt nye firma. I verkstedet dreier deg meste seg om lakk og karosseri. I tillegg tar han på seg jobber som oljeskift, motoroverhalinger og sveisejober. Norstad gjør også viktige jobber for lokale bønder.

– Jeg driver verken et autorisert bilverksted eller autorisert lakkverksted, og har funnet min nisje innen veteranbilmiljøet og andre som har en bil som ikke er så mye verdt. Det nytter jo ikke å betale mer for en lakkeringsjobb enn det hele bilen er verdt. Det er helt uaktuelt for mange bileiere.

Bygger opp i det små

Norstad sier at han har bygget opp virksomheten i det små gjennom mange år. Gjennom bilsporten har han hatt enkeltmannsforetaket Nordstad Motorsport hvor han nå leier lokaler og verktøy til sitt nye AS.

– Jeg har etablert det nye selskapet uten lån og store investeringer. Jeg bruker fortsatt en hjemmelaget lakkboks som jeg bygde for 15 år siden. Målet er å ikke ha for store utgifter, sånn at jeg kan ta meg en fisketur en dag hvis det er det jeg har lyst til.

Han sier at planen om å starte for seg selv er godt planlagt og vel gjennomtenkt.

– Jeg har planlagt etableringen av eget selskap i halvannet år.

Først på 2000-tallet arbeidet Stian Norstad som billakkerer hos Leksdal Bil. Han har også hatt en hånd med i utsmykningen av mange rånebiler i Verdal.

– Før mange rånebilfestivaler reiste jeg rundt i bygda med lakksprøyte og lakkerte rånebiler.

Norstad arbeider innenfor et stort geografisk område både når det gjelder bil og port.

– Når det gjelder portarbeid tar jeg på meg jobber over hele fylket. På sikt vil jeg nok også utvide området til å omfatte Helgeland oppover mot Brønnøysund der jeg har jobbet mye gjennom mine tidligere arbeidsgivere.

Han har ikke brukt mye energi på å markedsføre seg, bortsatt fra å kjøre rundt i en firmatilhenger med logo på siden som i klartekst beskriver alt det han holder på med.

– På den siste portjobben jeg hadde fikk jeg to lakkjobber, bare fordi folk så teksten på bilen og kom og snakket med meg om ting de ville ha gjort med bilen.

Stian opplever det ikke som noe problem at han holder til et stykke inn i Helgådalen – en halvtimes kjøring fra sentrum. Han kan nemlig både hente og bringe biler på bilhenger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken