Gå til sidens hovedinnhold

Fæby har doblet inntektene under korona: – Vi er godt fornøyd

Jørund Eggen ved Fæby gardsbryggeri sier han er godt fornøyd med regnskapet fra 2020. Til tross for utfordringer med korona, klarte bryggeriet å doble inntekten.

For abonnenter

VERDAL (Trønder-Avisa): Fæby gårdsbryggeri har snart vært i drift i tre år, og tall fra Brønnøysundregistrene viser at inntekten doblet seg fra 2019 til 2020, fra 4 197.166 kr til 8.436.700 kr.

Godt fornøyd

Jørund Eggen er daglig leder i Fæby bryggeri og sier han er glad for fjorårets omsetning.

– Vi er godt fornøyd med at vi greide å øke inntektene til tross for et utfordrende år. Vi var i drift i åtte måneder i 2019, så sånn sett er det vel ikke helt riktig å sammenligne de to årene, men så var det utfordringer i 2020 med korona også, sier Eggen.

Han sier det ble mye administrasjonsarbeid under koronapandemien og at de hadde utfordringer under nedstengte perioder.

– Da landet stengte ned i mars var vi veldig spent på hva året ville bringe, men vi greide å snu om fort og tilby take away ganske kjapt. Så vi brukte den rolige tiden til å få flere ben å stå på, og utviklet nye produkt slik som Fæby gårdspizza og fæbyflak.

– Vi var også heldige og fikk en god sommer og en god førjulsesong som bidro veldig mye. Også investerte vi i en stor lavvo for å utvide området og få plass til folk.

Ser lovende ut

Foreløpig ser det ut som om det blir en økning i omsetningene i 2021 også.

– Det ser ut som om det blir en lovende førjulsesong! Til tross for en dårlig start på året så har det blitt gradvis bedre og det har vært full fart siden mai. Så vi regner med at det blir en liten økning fra i fjor i 2021 også.

Les også

Vi shopper livsstil som aldri før: Kines Corner knuste omsetningsrekorden på tiårsdagen

Les også

Inntektene til Fagn stupte i koronaåret: – Føler vi har tatt det meste av dugnaden

Kommentarer til denne saken