Famille utvider i Levanger: Satser millioner på konditori

UTVIDER: Rune Kristian Elnan flytter bakeriet og utvider med vinbar i nytt bygg på Moan.

UTVIDER: Rune Kristian Elnan flytter bakeriet og utvider med vinbar i nytt bygg på Moan. Foto:

Famille kolonial utvider tilbudet på Moan.

DEL

LEVANGER: – Ja, det koster litt. Men man kommer ingen vei uten å satse, sier Rune Kristian Elnan.

Til tross for en og en halv måned med koronastenging i år har suksessen Famille kolonial tatt igjen fjorårsresultatet både på Moan og i Steinkjer.

Nå utvider han og kona tilbudet på Moan.

Vil tilbake til røttene

Elnan er utdannet konditor og de fleste av kundene hans kjenner bakverkene hans godt fra Bruborg bakeri og Famille. Men det har i hovedsak gått i brød.

– Nå vil vi løfte fram noe av det vi har sagt mye nei til - kaker og søtsaker, sier han.

Mens de fleste kjenner restauranten ved Felleskjøpet, har bakeriet ved Jernia vært noe mer anonymt.

– Folk liker å se folk i arbeid. Nå flytter vi bakeriet og vil løfte det fram i lyset og samtidig utvide konditortjenestene.

Rett over gata

Men Elnan skal ikke langt. Når krana er rigget ned og det nye næringsbygget på Moan står ferdig, skal det lukte bakst i første etasje rett over plassen for dagens Famille.

– Vi vil gjøre mer plass til restauranten der vi er, og flytter lunsj og bakst over gata. Der skal vi servere lunsj og kaker på dagtid, og så ser vi for oss en vinbar på kveldstid, sier han.

Elnan vil ikke legge fram noen konkret prislapp på utvidelsen, men innrømmer at det er en betydelig satsing. Samtidig er de allerede i gang med en utvidelse av restauranten på torget i Steinkjer.

– Det er så mye vi ikke har hatt kapasitet til, men ved å utvide får vi vist fram mer av det vi er så stolte av.

Søker en plass de selv savner

Elnan innrømmer at de ikke har funnet opp kruttet, men heller flytter det til bygda. Også det nye bakeriet vil gå i en særpreget stil som minner om små franske bakeri.

Og sammen med kona er de temmelig spesifikke i søket etter interiør.

– Jeg leter etter den perfekte flisa. Den skal være litt gulnet hvit og se ut som den er marinert i årevis med formfett. Uten å være det, selvfølgelig.

Han forteller at de ganske enkelt leter etter et sted der de selv kunne ha tenkt seg å spise. Og de går gjerne ut og spiser hos kollegene i sentrum.

– Sist vi spiste her på Famille måtte vi sette oss i en krok slik at jeg ikke skulle begynne å rydde bord, sier han.

Ingen konkurrent

Med flere etasjer næring i det nye bygget på Moan, kan han utvide åpningstiden. Men han ønsker ikke å bli noen utpreget konkurrent til utestedene i sentrum.

– Det blir ingen nattklubb. Jeg tror begrepet vinbar åpner for en trivelig kveld i godt lag. Famille stenger kl 23, og det er litt tidlig for enkelte. Nå kan vi gi dem en time eller to til, sier han.

At de fortsetter å utvikle på Moan, mener Elnan er tilfeldig.

– Vi kunne godt ha havnet i sentrum. Vi gikk noen runder der da vi skulle åpne Famille, men havnet her. Jeg har tro på et godt konsept. Med et godt konsept så kommer det folk uansett hvor du holder til, sier han.

Bakeriet vil trolig åpne i årsskiftet 2021/2022 når næringsbygget står ferdig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken