(Nidaros)

Tensio, som har regionalnettansvar til rundt en halv million mennesker sør i Trøndelag, har på egen nettside varslet at det kommer ny ordning for nettleiepriser gjeldende fra 1. januar 2022.

Men nå er regjeringen og SV enige om utsettelse av innføringen av ny nettleieordning. Nå velger flere strømselskaper å utsette innføringen og å beholde dagens modell også etter 1. januar 2022.

Hos Tensio varsles det at de må bruke helga på å finne en løsning.

– Vi ser på muligheter for å løse dette nå, men vi trenger helga og kanskje en dag eller to over helga, før vi kan presentere en konklusjon, skriver kommunikasjonssjef Bengt Eidem i Tensio i en sms til Nidaros lørdag kveld.

Energi Norge – Interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen for energiselskap – hevdet nylig at det er umulig å utsette den nye nettleieordningen, ifølge NTB.

– Det er altså ikke så himla vanskelig å la være å innføre ny nettleieordning som enkelte skal ha det til, sier Lars Haltbrekken, SVs miljøpolitiske talsperson til NTB.

Haltbrekken var tidligere fredag krystallklar på at energiselskaper som ikke utsetter den nye nettleieordningen, må forberede seg både på omdømmetap, og at SV vil utfordre lovligheten av en slik framgangsmåte.