(Nidaros)

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått dette oppdraget, sier Henriette Øfstedal Kolset.

Kolset er ny festivalsjef for Feminalen, en musikkfestival i regi av AKKS Trondheim, der målet er å løfte frem kvinnelige artister. Dette er et oppdrag Øfstedal Kolset ser på som viktig.

– Feminalens samfunnsoppdrag er stadig like aktuelt og stadig like enkelt: Musikk er for alle. Vi er en festival som jobber for at alle skal kunne føle at de hører hjemme bak trommesettet, miksepulten, med gitaren eller som vokalist, sier hun.

Ifølge Kolset har det vært forbedring de siste årene rundt kjønnsbalansen i musikken, men fortsatt er det en lang vei å gå.

– Kjønnsbalansen er fortsatt skeiv på scenen. Så lenge den er det, må vi fortsette å jobbe på.

Setter viktige tema på dagsordenen

Kolset har jobbet som frivillig på festivalen de siste tre årene. Da stillingen som festivalsjef ble utlyst, tenkte hun at hun kunne gjøre en god jobb.

– Det var derfor jeg valgte å søke på stillingen. Også vet jeg at Feminalen drives av en bra gjeng med folk, så jeg har solide folk rundt meg, sier Kolset.

For Kolset er det ikke bare musikken som er en viktig del av festivalen.

– Vi har en fagdel hvert år som har satt viktige tema på dagsordenen. Det å diskutere relevant tema er en viktig del av festivalen, sier hun.

Tidligere har festivalen blant annet diskutert status på #metoo, et år etter bølgen, og debattert rundt rekruttering av kvinnelige trommeslagere, bassister og andre instrumenter på scenen.

LES OGSÅ: Astrid er ny sjef på City Syd

Håper på et festivalsugent publikum

Nå håper hun at hun får gjennomført festival til høsten.

– Vi håper det blir post-koronatid til høsten, slik at vi får gjennomført festivalen. Det er jo det jeg gleder meg mest til. Som alle andre kulturarrangører er det glede og forhåpninger rundt å gjennomføre slike ting igjen.

Kolset forteller at hun håper folk er giret på at kulturarrangement starter opp igjen.

– Jeg forventer mye arbeid fremover, og at et festivalsugent publikum møter opp til høsten.