Gå til sidens hovedinnhold

I 2012 fikk NTNU-studentene en lys ide. Nå har de solgt selskapet sitt til rullatorkjempe

Gründerne i AssiTech selger selskapet til Torpo Industri.

TRONDHEIM: Det melder selskapene i en pressemelding

– Det er en glede å ønske AssiTech velkommen som en del av Torpo. AssiStep er et ganghjelpemiddel for trapper, på samme måte som rullatorer er for flater, og bidrar til at brukeren holder seg aktiv. AssiStep komplementerer vårt eksisterende produktsortiment av ganghjelpemidler på en utmerket måte. Vi ser også fram til å få AssiTech-gründerne om bord i Torpo, noe som vil ytterligere styrke vår kompetanse og innovative mentalitet, uttaler Asbjørn Eskild, administrerende direktør i Torpo.

Student-startup

AssiStep startet sin reise tilbake i 2012 da tre studenter ble uteksaminert ved NTNU i Trondheim.

– Vi begynte å utvikle AssiStep som studenter ved NTNU. Vårt mål var å utvikle et helt nytt og revolusjonerende ganghjelpemiddel som kunne gjøre det mulig for personer å bo i sitt eget hjem lengst mulig, sier Halvor Wold, gründer og daglig leder i AssiTech AS.

Studentinnovasjonen er nå tilgjengelig i mer enn 15 land. I løpet av de to siste årene har AssiTech doblet omsetninga. I 2020 leverte selskapet et negativt årsresultat på -845.000 kroner.

– Som en del av Torpo kan vi å dra nytte av selskapets omfattende distribusjonsnettverk og operasjonelle erfaring for å vokse og videreutvikle AssiStep i årene som kommer, fortsetter Wold.

AssiStep retter seg mot et relativt stort nisjemarked. Med en aldrende befolkning beskrives vekstutsiktene som «solide». De siste tre årene har selskapet økt antallet solgte enheter med rundt 30 prosent årlig. Økende eksportvolumer er ifølge selskapet den viktigste driveren bak veksten.

Globalt marked

Torpo Industrier har på sin siden produsert og levert rullatorer og ganghjelpemidler i mer enn 30 år. Selskapet selger hvert år rundt 100.000 rullatorer til kunder i mer enn 25 land. I 2018 kom Serendipity Partners og Investinor inn som hovedeiere i selskapet, som har hovedsete i Gjøvik.

– AssiTech og TOPRO er begge utmerkede eksempler på norske virksomheter som har lyktes med å utvikle og produsere kvalitetsprodukter for eksport i konkurranseutsatte nisjemarkeder. Både TOPROs premium rullatorer og AssiStep er viktige produkter for å hjelpe en aldrende befolkning med å holde seg aktive og bli boende i eget hjem lengst mulig. Dette representerer en enorm gevinst fra et samfunnsøkonomisk og velferdsperspektiv», sier Egil Bodd, styreleder i TOPRO and managing partner i Serendipity Partners.

Kommentarer til denne saken