Gå til sidens hovedinnhold

John Inge (31) blir ny redaktør for NT24

Siviløkonom og finansjournalist John Inge Seljehaug overtar som redaktør i NT24. Han kommer fra jobben som medredaktør i FinansWatch og har tidligere jobbet i blant annet Finansavisen.

Seljehaug kommer opprinnelig fra Averøya, men har bodd i Oslo de siste årene. Han har store forventninger til jobben med å utvikle Trøndelags første digitale næringslivsavis videre.

– Jeg er stolt og ydmyk over å få tilliten til å lede denne satsingen. Jeg har stor tro på prosjektet, og vi har flere ambisiøse mål for den videre utviklingen. Sammen med de dyktige journalistene i NT24 og lokalavisene rundt skal vi vokse videre, og gjøre dette til det viktigste nettstedet for økonomi- og næringslivsnyheter i Trøndelag, sier han.

Utvider Trøndelag

NT24 ble etablert i et samarbeid mellom Trønder-Avisa og Namdalsavisa for et drøyt år siden, etter at ideen hadde ligget på «tegnebrettet» i flere år. Etter at eierne i Trønder-Avisa valgte å inngå en tiårig strategisk samarbeidsavtale med Amedia i februar i fjor, ble det etter hvert bestemt at NT24 skulle utvikles som et felles prosjekt for landets største konsern for lokale og regionale mediehus og selskapet som nå har skiftet navn til TA Media, og som fra Steinkjer utgir seks aviser, foruten NT24 og Trønderdebatt. Sistnevnte ble etablert i fjor sommer i samarbeid mellom de to medieselskapene.

– Vi har svært store ambisjoner for NT24 i årene som kommer. Med Seljehaug på plass er vi klar for neste skritt. Bak NT24 står nå alle avisene i TA Media, foruten Nidaros, Arbeidets Rett på Røros og Tidens Krav i Kristiansund, sier John Arne Moen, avtroppende sjefredaktør i Trønder-Avisa og konsernsjef i TA Media. Han peker på at med Tidens Krav, som også eier lokalavisa Aura Avis på Sunndalsøra, har man tatt det utvidede Trøndelag på alvor, hvor blant annet Blå sektor er felles som en sterk økonomisk utviklingskraft langs hele kysten fra Nordmøre til Helgeland.

– Jeg er imponert over hva NT24 har utrettet i løpet av sin korte levetid, og posisjonen de har opparbeidet seg. Det er fortsatt et prosjekt som er i støpeskjeen og har mye potensial, så jeg gleder meg til å sette mitt stempel på den videre satsingen. Dette prosjektet blir på mange måter min første baby, sier Seljehaug. Han er formelt ansatt i Nidaros, og vil ha kontorsted i Nidaros sine lokaler i Trondheim.

Seljehaug er klar på at NT24 skal stille de kritiske spørsmålene som leserne fortjener å få svar på, og være vaktbikkje.

– Vi skal sette dagsorden og speile mangfoldet, vise verdiene som skapes og makten som utøves. Vår viktigste oppgave er likevel å være tett på menneskene og fortelle de nære historiene innenfor næringslivet.

Ambisiøs og tydelig

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Nidaros, Vanja S. Holst, kaller nysigneringen for et skup.

– John Inge har en solid kompetanse på økonomi og god journalistisk erfaring fra økonomi- og næringslivsjournalistikk. Han er ambisiøs og tydelig, og har en sterk motivasjon for å lede NT24 redaksjonen og ta avisa til nye høyder. Nå styrker vi NT24-laget med et talent som har stor arbeidskapasitet og ambisjoner om å sette dagsorden innenfor næringslivsnyheter fra Trøndelag. Jeg gleder meg veldig til å se hva vi kan få til sammen, sier Holst.

Elin Sofie Lorvik har siden før jul vært konstituert redaktør, og fortsetter i stillingen til John Inge Seljehaug overtar roret før sommeren.

Kommentarer til denne saken