UVENTET: Kun unge damer var i lokalet da NT24 kikket innom en av Trondheims nyeste restauranter. Victoria og Kaia var innom for å kjøpe seg noe mat, og mener spisestedet har svært godt utvalg. Foto: Stian Hansen Les også Derfor drar dette stedet så mange unge damer
- ENORM UTVIKLING: Første driftsår endte med underskudd. Da brettet Viggo Brage Kolbeinsen og staben opp ermene. Nå gir han seg med hevet hode og vekst i kassa. Foto: Stian Hansen Les også Viggo (30) bygde opp en pengemaskin. Nå gir han seg: – Min tur til å ofre
TURBULENS: - En berg- og dalbane med vill vekst og doblet kundemasse, sier Maria Mørseth om 2020. Lunsjkollektivet gikk ikke med overskudd i fjor, men inntektene skjøt i været. Torsdag fikk firmaet heder og ære for jobben. Foto: Lunsjkollektivet, bilde fra presentasjonsvideo Les også Maria (43) ville bare prøve noe nytt. Fire år senere driver hun i tre byer og hylles av næringslivet
NY LEDERJOBB: Lasse Kjønstad, som er daglig leder i Ytterøykylling AS, er nå også daglig leder i selskapet Gourmand AS på Mule. Foto: Johan Arnt Nesgård Les også Skal lede nytt matselskap
MÅTTE STENGE: Kim Tore Sjøbakk eier og driver restauranten Experience i Henning i Steinkjer kommune. Nå har de vært stengt i snart to uker, på grunn av den nasjonale skjenkestoppen. Les også Kim Tore frykter for skjebnen til restauranten: – Nå gambler vi
BEKYMRET: Fylkesordfører Tore O. Sandvik mener tallene fra fylkeskommunens temperaturmåling i serveringsbransjen er urovekkende. Foto: Ned Alley / NTB Les også Fylkesordføreren bekymret over tall fra serveringsbransjen: – Vi ser en bransje som er hardt presset
TILPASNING: Sabrura omstilte seg tidlig, og avsluttet fjoråret med hyggeligere tall enn bransjen forøvrig. Nå er buféetene i Trondheim igjen stengt, og sushirestaurantene lokker med take away og mat fra menyen. Foto: City Syd Les også Slik endte 2020 for den trønderske kjeden: – Utrolig
KORT VEI: Drøyt 280 meter skiller spisestedene Sesam (Innherredsveien 14) og Oska (Bakkegata 2A). Foto: Viljar Valsø Les også Under 300 meter skiller konkurrentene: Den ene nektes å ha nattåpent
BLIR KVITT OVERSKUDDET: En app for salg av restemat, hjelper blant annet Cirkle K på Tunga med å bli kvitt rundstykker og brødskiver som ellers ville gått i søpla. Her poserer Bjørn Sverre Gjevik med en av posene stasjonen selger. Foto: Emil Skjelstad Les også Kun ett måltid skilte 1. og 2. plassen: – Det var nært
Nabin Kumar Thakur skal åpne indisk restaurant i Ila. Foto: Sanna Drogset Børstad Les også Snart åpner Nabin og kona restaurant med mat fra hjemlandene: Bydelen får ny indisk restaurant
MARKED I VEKST: Matfestivalen og bryggerifestivalen sikter større og internasjonalt. Med Reitan på laget, håper Aslaug Rustad å gjøre resten av verden oppmerksom på trøndersk mat. Foto: Stian Hansen Les også Matfestivalen vokser: – En kraft det er viktig å ta videre
ISLANDSK BAKST: To dager i uka får Ane Altin (t.v.) ved Lensmannsgården på Korsen besøk av Gudny Olafsdottir Sverkmo som baker islandsk bakst. På brettet ligger nybakt riugbrød, kleiner og kjærlighetspung. Foto: Jon Åge Fiskum Les også Gudny (45) vokste opp med værballer som pålegg
Oslo 20191105. Hyller med matvarer på Coop på Skøyen i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen Les også Coop om milliardgebyr: – Dette er fullstendig absurd
NYTT STED: Sesam åpnet onsdag sin andre avdeling i Trondheim, og enda en vil ifølge eieren komme neste år. Stedet lovte gratis hamburger til de første hundre kundene. I front står Elise Johansen og Sigmund Blix, som sikret seg de to første burgerne. Foto: Stian Hansen Les også Før det nye stedet åpnet, stod folk i kø: – Fantastisk
Vare- og personalflyten i Svalinn koordineres fra Namsos. Harry Sæther sørger for at lageret aldri mangler beslag til stålhallene som settes opp i hele landet. Foto: Bjørn Tore Ness Les også Kjølig navnebytte for Huurre
NY MØTEPLASS: Lefser, sveler, diverse konditorvarer og varm lunsj kommer på menyen når Norsk Gardsmeny åpner – etter planen på selveste Black Friday. Linn Beate Hareide og Frank Hareide styret firmaet sammen. Foto: Stian Hansen Les også Linn Beate (31) og pappa Frank (59) starter kafé
ET TRØBLETE ÅR: I mars mistet Inderøy Catering bestillinger til en verdi av 300 000 kroner nesten over natten. Driver Dag Erlend Følstad forteller at det var opptur på slutten av sommeren, men at det nå naturlig nok er dårligere tider igjen. Foto: Nina Fossum Les også Fra himmel til helvete i rekordfart
Les også Har kontrollert 31 spisesteder i Trondheim. Alle fikk full score unntatt én: – Vi har slurvet
NYTT PRISKUTT: Kiwi kutter igjen prisene på de over 500 varene de satte ned prisene på i oktober. Foto: Alexander Winger (Nettavisen) Les også Priskrigen tilspisser seg: Nå kutter dagligvarekjempen enda mer
TIDLIG UTE: Køen ble fort lang utenfor Moulangerie. Annike Kjøsnes og Lene Kipsgård hadde hørt om det nye bakeriet på Facebook og dro ned på åpningsdagen. Foto: Stian Hansen Les også Kjersti (41) sluttet med virusstudier og assistert befruktning. Åpnet fransk bakeri i midtbyen
LANDSDEKKENDE: – Vårt mål er å bli landsdekkende og gi norske forbrukere et reelt alternativ innen dagligvarer over hele landet. Trøndelag er selvsagt med i våre vurderinger for butikketableringer, sier daglig leder Geir Olav Opheim i Iceland Mat AS. Foto: Svein Helge Falstad Les også Vurderer å etablere ny matvarekjede i Trøndelag
Timothy Tang (t.h.) og Wei Tang Zhu åpnet tirsdag China House på Sørsileiret. Les også China House åpnet dørene: – Det har vært full fart hele dagen!
TRAVLE KARER: Hegstad & Blakstad har lagt bak seg det ene suksessåret etter det andre og utvidet til nabokommunen. Snart gjenåpner gründerne Steffen Blakstad og Erlend Hegstad en kafe på Øya. Foto: Stian Hansen Les også Millionoverskudd på trøndermat: Steffen og Erlend (40) tok over gård og gjenåpner bykafé
BYGGER UT:– For å få til det vi ønsker må vi ha større plass, sier daglig leder Øyvind Pettersen. Her sammen med logistikkansvarlig Rigmor Flosand. Foto: Marte Volden Les også Rørvik Fiskemat bygger ut: – Nødvendig for å møte framtida
GÅRDSBUA: Silje Sæther og Carl Andrew inne på gårdsbua hjemme på Namdalseid. Foto: Bjørn Tore Ness Les også Nå åpnes gårdsbua på Namdalseid
GAV MEST: Rosa sløyfe-aksjonen har flere samarbeidspartnere i næringslivet. Ingen gav i fjor mer enn Coop. Lasse Pedersen og Kjell Skaget ved Prix Jakobsli gjør sitt for å samle inn penger også i år. Les også Kjeden gav mest til kreftaksjonen i fjor. Nå tar Lasse (35) på løpeskoene for å samle inn enda mer
Tredje Famille-satsing: Rune Kristian og Katrine Elnan åpner sin tredje Famille-restaurant i november 2022. Det skjer i Stjørdal. Foto: Johan Arnt Nesgård Les også Åpner ny Famille-restaurant i ny by – og utvider i Steinkjer
TRAVEL TID: Nå er det høysesong for Jan Fjerstad. Han anslår at han kommer til å skjære ned cirka 50 elg i år. Foto: Nina Fossum Les også Jans Pølsemakeri – en ny og spennende nisjeprodusent
Markedet borte: - Omsetningen av elgkjøtt er borte. Dermed sitter Harry Dyrstad med 15-20 tonn elgkjøtt på lager i Vilteksperten fra 2019, og nå starter 2020-elgene å komme inn. Det er en fortvilt situasjon, sier daglig leder og eier av Vilteksperten AS, Harry Dyrstad. Foto: Svein Helge Falstad Les også Har elgkjøtt for flere millioner kroner på lager: – Elgkjøttmarkedet kollapset
FLYTTET TIL NAMSOS: Sattouf Aldiab og Mohammad Aldiab (bak) har det meste klart før restaurant Venezia åpner for gjester torsdag. Foto: Bjørn Tore Ness Les også Navnet er italiensk – men Sattouf (43) og Mohamad (20) legger opp til kulinarisk kulturmøte i restauranten