Tidligere verftsdirektør Svein Eggen fra Verdal fyller 70 år i dag

Verftet i Verdal hadde slitt i flere å da konsernledelsen i Aker i 1985 besluttet seg for å satse på en lokal leder.

Svein Eggen, her med sagablokker fra Midt-Norsk Betong, til bruk i det nye amfiet i Vera.  Foto: Harald Sæterøy

Meninger

Valget falt på Eggen som de siste årene hadde hatt stillingen som salgsleder. Svein Eggen snudde skuta, og på få år gikk Aker Verdal gikk fra å være «dårligst i klassen» til å bli en av de beste. Eggen startet for øvrig sin karriere ved verftet som hjelpearbeider i platefag, og arbeidet seg opp til å bli øverste sjef.

Den vellykkede snuoperasjonen i Verdal gjorde Svein Eggen til en ønsket mann i sjefsstolen ved hovedkontoret i Oslo – noe som skjedde i 1987. Ti år senere ble han spurt om å ta på seg jobben som administrerende direktør for nystartede Aker Maritime Incorporated i Houston, Texas. Han fortsatte i den stillingen fram til 2001 da Aker solgte dypvannsdivisjonen til franske TechnipCoflexip. Franskmennene var heldige å få med seg Eggen på kjøpet.

Etter 12 år med toppjobber i oljeindustrien i Texas og senere London vendte Eggen tilbake til hjemlandet i 2008. Han kjøpte Tronsmoen fjellgård i Verdal der det i løpet av de siste årene er bygget opp et amfi med plass for 750 tilskuere for oppføring av blant annet Veresspelet. I år var planen at Fjellteateret i Verdal skulle sette opp Isfolket på den flotte spel-scenen, men på grunn av Korona-smittet måtte det utsettes til neste år.


I Vera er det 12 fastboende - nå har fjellbygda bygd nytt amfi med plass til 750

Dobler publikumskapasiteten for å håndtere teatersuksess.


Det er ikke bare i Vera at den arbeidsomme næringslivsmannen setter spor etter seg. Eggen er i dag representert som medeier eller styreleder i flere titalls selskaper i Verdal.

Vi gratulerer den aktive jubilanten med fødselsdagen.