Nå blir det nytt liv i Thoresengården

TILBAKE TIL SENTRUM: Det har gått noen år siden sist Trond Asgeir Lyngstad og Brød & Cirkus hadde tilholdssted i Steinkjer sentrum, men nå etableres et nytt pop-up-konsept i Thoresengården.

TILBAKE TIL SENTRUM: Det har gått noen år siden sist Trond Asgeir Lyngstad og Brød & Cirkus hadde tilholdssted i Steinkjer sentrum, men nå etableres et nytt pop-up-konsept i Thoresengården. Foto:

– Brød & Cirkus har flyttet til sentrum, sier Trond Asgeir Lyngstad.

DEL

STEINKJER:– De siste årene har Thoresengården fungert som et oppgradert viltmottak og pølsemakeri. Nå går jeg privat inn som kjøper, og blir i tillegg leietaker med Brød & Cirkus. Jeg ser for meg ulik bruk av de 130 kvadratmeterne jeg har til rådighet i den gamle butikken, sier daglig leder i Brød & Cirkus, Trond Asgeir Lyngstad. Han har i tillegg 130 kvadratmeter med kjøkken og lager.

Fire investorer har gått sammen om kjøp av Thoresengården gjennom det nyetablerte selskapet Antons Viltforedling AS, som inneholder både leiligheter og et næringslokale i første etasje.

– En mulighet

Anton Finstad kjøpte gården i 2016 for å drive med blant annet catering. I 2017 flyttet Midtbrygg inn lokalet med utstyr og råvarer til ølbrygging, men de flyttet i august i år ut av lokalene.

– Da åpnet det seg en mulighet for kjøp av gården der jeg så muligheter for at Brød & Cirkus igjen kunne være synlig i bybildet, sier Lyngstad, som nå er i prosess med å flytte alt av utstyr ned fra Byafossen og inn i de nye lokalene i sentrum.

Fire eiere

Det er fire like eiere av Antons Viltforedling AS med 25 prosent hver. Felles for dem alle er interessen for mat, og kjøtt spesielt.

– Rune Tommy Lund, som er daglig leder i selskapet, er jegerentusiast. Helmut Aas jobber i Nortura og Anton Finstad jobber mye med blant annet viltkjøtt. Mine umiddelbare planer er å etablere en pop-up arena. Vi tester den første gang under Hilmarfestivalen. Da blir det kunstutstilling og lett fingermat. Dette blir en prøve før vi eventuelt åpner opp for andre leietakere, sier Lyngstad.

Usikker tid

Han forteller at han har brukt de siste månedene på å oppgradere cateringkjøkkenet slik at det både kan brukes i produksjon, men også ved eventuell utleie.

– I disse tider trenger man litt flere føtter å stå på. Cateringen gikk i stå i april og mai, men var bra i sommer, men fremtiden vet men ikke helt hvordan ser ut. Det blir ingen store julebord med et par hundre stykker, så da må man prøve å finne på litt nytt.

Ingen fast restaurant

I første omgang lager han til litt sitteplasser og en butikk, men medgir at han ikke legger ned aller mest penger i oppussing av lokalet, all den tid bruken fremdeles er på test-stadiet.

– Det blir ingen restaurant med faste åpningstider, men en løsning som ligner litt på Rekoringen, der det er åpent noen timer. Fremover blir det litt julevarer og ferdigproduserte varer fra huset her. Vi må bare begynne å teste potensiell bruk. Jeg kommer til å være på huset og ha den daglige drifta, sier Lyngstad.

Antons Viltforedling AS ble etablert 23. september. De skal ifølge etableringen drive med utleie av leiligheter, utleie av kjøkken og leieskjæring av vilt. Aksjeselskapet har en kapital på 80.000 kroner. Daglig leder og styrelederer Rune Tommy Lund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken