Næringslivet mener brua ikke holder mål – fylkesordføreren lover ingenting

PÅ BEFARING: Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) ble med på befaring på Ranemsbrua under sitt besøk i Overhalla onsdag. Per Olav Tyldum og Ole Joar Flaat (bak) mener det er på høy tid at noe gjøres med den 61 år gamle brua, og næringslivet presenterte selv forslag for løsning.

PÅ BEFARING: Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) ble med på befaring på Ranemsbrua under sitt besøk i Overhalla onsdag. Per Olav Tyldum og Ole Joar Flaat (bak) mener det er på høy tid at noe gjøres med den 61 år gamle brua, og næringslivet presenterte selv forslag for løsning. Foto:

Næringslivet har gått sammen for å planlegge et forprosjekt for å gjøre noe med den 61 år gamle Ranembrua.

DEL

(Namdalsavisa) OVERHALLA: – Denne brua holder ikke lenge, den er nok spist opp av tidens tann. Dette er ei bru som er vesentlig for næringslivet vårt, på grunn av at vi frakter masse over, sier leder Ole Joar Flaat i Skogmo industripark.

Sammen med Overhalla-ordfører Per Olav Tyldum (Sp) tok han onsdag imot fylkesordfører Tore O. Sandvik til befaring. Flaat og Tyldum har lenge vært klar på at denne brua ikke holder i mange år til.

Stor belastning i mange år

– I hvor dårlig forfatning er brua?

– Det skal jeg være forsiktig med å si, for det må nesten fagfolk svare på. Brua er 61 år gammel, og er belasta med 120 prosent, i og med at det blant annet fraktes betydelige mengder grus over den. Hvis brua svikter, er nærmeste bru i Grong og i Namsos, og da har vi et problem, sier Tyldum, som håper fylkesordfører Sandvik ser en mulighet til å få gjort noe med brua.

Han kan imidlertid ikke love at brua blir prioritert i første omgang.

– I Trøndelag har vi 6.000 kilometer fylkesveg og mange sterke meninger. Pengene strekker ikke til for alt, men dette er ei bru som blir belastet helt i grenseland, noe som igjen påvirker levealderen. Det er ikke en en fare for at den ramler sammen, men den blir raskere dårligere, sier Sandvik og legger til at sterk vekst i næringslivet i området veier opp for at brua blir prioritert.

– Overhalla er en kommune med sterk næringsvekst på Skogmo, og det må bli med i helhetsvurderinga, legger han til.

Skryter av næringslivet

– I Trøndelag er det flere veger som trenger opprustning, hvordan bør man prioritere?

– Jeg mener man ikke bare må ta hensyn til antall folk som bor i området, men også til næringsutvikling. Jeg mener det er viktigere å tenke antall laks og bulk og ruste vegene til å bli gode næringsveger. Det må et løft til, og det er et større politisk spørsmål. I Fylkeskommunen er det tøffe prioriteringer, og vi skal slå ring om de videregående skolene, også må vi utnytte de pengene vi har til veg best mulig, og få inn nye løsninger. Til syvende og sist blir dette med veg en kamp om de statlige midlene, sier Sandvik.

Fylkesordføreren roser næringslivet for at de engasjerer seg for brua.

– Vi er glade for at vi får smarte forslag, slik at pengene kan strekke lenger. Det kan føre til at en opprustning blir raskere gjennomførbart. Det er veldig positivt, sier Sandvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken