(Nidaros)

Begge har lang erfaring fra bransjen og har vunnet utmerkelser for sin journalistikk.

– Vil gi oss masse krutt videre

– Som klubbleder er jeg strålende fornøyd med å ha fått med to så dyktige, og ikke minst engasjerte folk på Nidaros-laget. Dette har jeg stor tro på at vil løfte oss som redaksjon, og gi oss masse krutt videre til vår jobb med å produsere viktige saker for Trondheims befolkning, sier Kine Tømmerdal, som er klubbleder i Nidaros.

Linda Vaeng Sæbbe har lang erfaring innen økonomi og næringsliv, og har stått sentralt i oppbygningen av næringslivssatsningen Nord24 i Nordlys. Hun vil også i Nidaros jobbe med næringslivsstoff i underavdelingen NT24.

Tungvekter innen gravejournalistikk

Linda er utdannet journalist fra Nord universitet, med videreutdanning ved BI samt undersøkende journalistikk fra Volda. Hun har mottatt flere journalistpriser, blant annet «Svarte natta»-prisen og prisen for «Beste journalistikk» i Amedia i 2013, for avsløringen av millardsvindelen i Troms Krafts svenske datterselskap Kraft og Kultur.

I 2021 var hun også med i gruppen som fikk Amedias pris for beste undersøkende journalistikk for dekning av koronaskandalen i Hurtigruten. Vaeng Sæbbe har tidligere også vunnet «Journalistprisen» i Troms.

Tidligere spydspiss i Adressa

Mange blir nok overrasket over å se mangeårig Adressa-journalist, Knut Okkenhaug, plutselig begynne hos konkurrenten. I perioden 2001 – 2015 jobbet han som nyhets- og krimreporter i Adresseavisen. I tillegg har han i flere år vært feature-journalist i Ukeadressa. Okkenhaug har også bakgrunn fra Trønder-Avisa og Hitra-Frøya.

– Vi siktet høyt, da vi skulle hente inn folk, og Knut og Linda er av de hvasseste i landet på sine spesialområder. Får nesten lyst til å leie Lerkendal og kalle inn til pressekonferanse, for å vise nysigneringene, sier Nidaros’ sjefredaktør og administrerende direktør, Stig Jakobsen.

Knut Okkenhaug ble i 2013 tildelt Polaris Media sin «Journalistpris», sammen med en Adressa-kollega, for artikkelserien «Døden på Marienborg: Adresseavisens gransking av alvorlige helseskader blant ansatte ved jernbaneverkstedet». I 2006 mottok han diplom under kåringen av den trønderske journalistprisen, for sin nyhetsjobbing på tema manglende brannsikring for eldre og funksjonshemmede.

Betyr heving av de journalistiske ambisjonene

De siste syv årene har han jobbet med kommunikasjon — først som seniorrådgiver kommunikasjon i NAV sin fylkesstab i Trøndelag, de siste tre årene som kommunikasjonsrådgiver i klima- samfunnsavdelingen i Trondheim kommune.

– Selv om Nidaros har satt en rekke trafikkrekorder den siste måneden, vil slike nytilskudd være med å løfte oss ytterligere. De journalistiske ambisjonene vil også kunne heves en del hakk, noe vi er avhengig av for å lykkes i det tøffe konkurransebildet, sier Jakobsen.