(saken oppdateres)

Boligprisene i Trondheim forble uendret i april, fremgår det av ferske tall fra Eiendom Norge.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,2 prosent.

– April var nok en god måned for de som solgte bolig i Trondheim. I snitt tok det bare 19 dager fra førstegangsannonsering til salg, og boligene gikk i snitt til 5 prosent over prisantydning. Målt opp mot salgsprisene i mars var prisene helt uendret, men da er det viktig å ha med seg at boligprisene har steget med over 8 proesnt i Trondheim bare så langt i år.

Det sier Jan Håvard Valstad i Eiendomsmegler 1, i en kommentar til NT24.

Trondheim har hatt en svakere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Stavanger (+0,7 prosent), og Oslo (+0,5 prosent), men sterkere enn i Bergen (0,0 prosent).

Medianboligen i Trondheim koster nå kroner 3.590.700 kroner.

Ingen bør bli overrasket

– Økte renter og levekostnader vil gjøre bankene mer restriktive på utlån, og føre til at det blir færre som kan strekke strikken langt i budrunder utover sommeren og høsten. Ingen bør derfor bli overrasket om den sterke boligprisveksten vi har sett de siste to årene blir avløst av en periode med et tregere boligmarked og sidevis eller svakt fallende boligpriser fremover – kanskje allerede til høsten, sier Valstad og legger til.

– Vår tydelige råd til de som vurderer å selge bolig i år er derfor å legge boligen ut for salg så raskt som mulig nå, og utnytte det gode salgsmarkedet vi fortsatt opplever i Trondheim.

De siste tolv månedene har boligprisene i Trondheim steget med 8,1 prosent, og har en sterkere 12 måneders vekst enn Stavanger (+6,4 prosent), Bergen (+6,4 prosent), og Oslo (+4,6 prosent).

Det har i april blitt solgt 450 boliger i Trondheim. Det er 25,9 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2021.

Hittil i år er det solgt 1725 boliger. Det er 15,9 prosent færre sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 19 dager. Det er raskere enn landet for øvrig som hadde et snitt på 29 dager.