NT Maskin AS på flyttefot fra Steinkjer til Lensmyra

TAR OVER: Etter at Brødrene Austad AS ble en del av G & E EntreprenørAS, ble lokalitetene til overs. Nå har NT Maskin AS kjøpt det, noe fra v. Jon Martin Austad og Roger Austad er godt fornøyd med. Knut Helliesen og Hans Egil Forr (t.h.) gleder seg over å bli en del av Lensmyra Næringspark.

TAR OVER: Etter at Brødrene Austad AS ble en del av G & E EntreprenørAS, ble lokalitetene til overs. Nå har NT Maskin AS kjøpt det, noe fra v. Jon Martin Austad og Roger Austad er godt fornøyd med. Knut Helliesen og Hans Egil Forr (t.h.) gleder seg over å bli en del av Lensmyra Næringspark. Foto:

Siden Brødrene Austad AS ble en del av G&E Entreprenør AS har lokalitetene etter den ærverdige familiebedriften stått tomme. Nå har NT Maskin AS kjøpt det.

DEL

INDERØY (Inderøyningen): – Vi er i flyttefasen ennå så du må unnskylde at det er litt uorden, men det kommer til å bli veldig bra til slutt, sier daglig leder Knut Helliesen.

Han pendler mellom Sola og Inderøy i disse dager, men det går helt fint. På hjemmebane driver han også Traktor og Landbruk AS.

– Du skjønner, NT Maskin er eid av en blanding rogalendinger og trøndere, men det er en fin blanding, blunker Jærbueren. Han beskriver både Rogaland og Trøndelag som mekka innen norsk landbruk, og mye kan sammenlignes.

DIREKTEIMPORTØR: NT Maskin AS er en frittstående maskinhandler med verksted, men fra v. Hans Egil Forr og Knut Helliesen forteller at de er direkteimportør av BVL fullfôrvogner.

DIREKTEIMPORTØR: NT Maskin AS er en frittstående maskinhandler med verksted, men fra v. Hans Egil Forr og Knut Helliesen forteller at de er direkteimportør av BVL fullfôrvogner. Foto:

Sentralt beliggende

NT Maskin AS ble etablert i 2009 på Steinkjer. I årene 2012 til 2015 kom rogalendingene på banen og tok over eierskapet.

– Regnskapet føres på Sola, ellers er de 95 prosent selvstyrt her, sier Helliesen som en honnør til Trønderne.

– På Steinkjer har vi leid lokaler til nå, men vi hadde et sterkt ønske om å kjøpe noe eget, blant annet for å bli mer fleksible. Vi så dessuten Inderøy og Røra som et stort potensiale, sier Helliesen. Selger Hans Egil Forr er hjemflytta utøyning, så han hadde heller ikke noe imot valget.

– Man kan knapt få det mer sentralt enn her på Lensmyra, og herfra kan vi lett serve alle de omliggende kommunene, nikker han.

Frittstående

Det er salg av landbruksutstyr og verksteddrift som er hovedpilarene til NT Maskin AS. De er helt frittstående når det gjelder merker, bortsett fra at de er direkteimportør av BVL fullfôrvogner. På dem er nedslagsfeltet Lindesnes i sør til Tana i nord.

– Vi selger det kundene måtte ønske av redskap. Dessuten kjøper vi inn en del brukte traktorer som vi reparerer og selger, forteller Hans Egil Forr. Han forteller at de til daglig er tre mann på verkstedet og en på delesalg i tillegg til ham selv. De har to servicebiler som stadig er på farten ute i felten. NT Maskin AS beskriver seg selv som en liten organisasjon der de snur seg fort i forhold til marked og situasjon.

Et område i vekst

Den tidligere eiendommen til Brødrene Austad AS på Lensmyra består av 18 mål tomt og fem ulike bygg som nå framover vil fungere som alt fra verksted til delelager og lager for nytt og brukt utstyr.

– Vi har mulighet til å bygge et av Trøndelags største landbruksmaskinsenter her på sikt, sier Helliesen fornøyd. Jærbueren har fått med seg at Lensmyra er et område i vekst.

– Jeg har skjønt det slik at dette er et av de mest fremtidsrettede industriområdene, og at det satses her av næringsliv både i Inderøy, Steinkjer og Verdal nå, sier han og legger muntert til; du hører at vi raskt ble patrioter! Han legger også til at han håper at kundene nordover har forståelse for at de nå har flyttet.

– Når det er sagt så har jeg stor tro på framtida i Norsk landbruk. Vi må jo ha mat, og det merker vi jo spesielt i disse koronatider med stengte grenser og det hele, mener han.

PÅ FLYTTEFOT: NT Maskin AS er fremdeles på flyttefot, men delelageret er i ferd med å fylles opp.

PÅ FLYTTEFOT: NT Maskin AS er fremdeles på flyttefot, men delelageret er i ferd med å fylles opp. Foto:

Helt riktig

Roger Austad har nå gått inn i pensjonistenes rekker, og han hevder at det slett ikke er vemodig at familiebedriften nå havner i andre hender. Han synes tvert om at det er trivelig å ønske de nye eierne velkommen.

– Når det først ble sammenslåing mellom oss og Gran & Ekran, så føler jeg at dette ble helt riktig, sier han. Det synes også junior John Martin Austad som nå er prosjektleder hos G&E Entreprenør AS.

– Det er jo artig er det er med noen lokale karer også, sier Roger Austad og nikker bort mot Hans Egil Forr. Han synes dessuten det er trivelig å se at det er liv i husa igjen. Han synes også det er interessant med et nytt næringsinnslag, for hittil har det mest vært bygg- og anleggsindustri på området.

– Vi krysser fingrene for at det blir litt mer trykk på Lensmyra framover, og det har jeg faktisk tro på at det blir, sier han optimistisk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken