BMW flytter fra Verdal til Steinkjer og utvider stort

Sulland investerer cirka 25 millioner kroner og utvider i Trøndelag.

NYTT BILHUS: Etter sommeren åpner et cirka 1700 kvadratmeter stort bilhus for BMW i Steinkjer.  Foto: Skisse: Årstidernde arkitekter

Nyheter

Sulland etablerer ny BMW-forhandler i Steinkjer, og vil med dette øke sin tilstedeværelse i Midt-Norge.

– Sulland Flytter drifta til Steinkjer. For meg som er steinkjergutt er det selvsagt ekstra stas, sier daglig leder Tore Hustad i Sulland Verdal BMW.

Totalrenoverer og bygger på

Etableringen i Steinkjer omfatter rehabilitering av eksisterende bilanlegg i Molovegen 26, tidligere Bragstad Bil AS, og et nytt tilbygg. Areal på eksisterende bygg er cirka 1300 kvadratmeter. I tillegg kommer det et tilbygg på cirka 400 kvadratmeter. Etter utbyggingen vil totalt areal da være cirka 1700 kvadratmeter.

– Vi ser fram til å flytte inn i et nytt og topp moderne bilanlegg, bygget og utrustet helt etter BMW-standard. Bygget totalrenoveres og vil fremstå som helt nytt, sier daglig leder Tore Hustad.

Det komplette bilanlegget vil ha separat salgslokale for nye og brukte biler med et tilhørende autorisert BMW Serviceverksted og delelager.

Millioninnvestering

Utbygging har startet med Grande som utbygger.

– Investeringskostnader i Steinkjer vil ligge på mellom 20-25 millioner kroner, opplyser Hustad.

Strategisk bedre

Bakgrunnen for flyttingen er at Sulland også ønsker tilstedeværelse i Steinkjer

– De har et ønske om å eie huset de jobber i og da ble det Steinkjer. Sulland har BMW i Trondheim og Verdal, men så er det langt nord til neste anlegg i Bodø. Strategisk er Steinkjer bedre enn Verdal fordi Sulland allerede er lokalisert i Verdal med VW, Skoda og Audi, sier Hustad.

I Verdal har Sulland leid bygget av Bengtsen eiendom.

– Hva som skjer videre i dette bygget vet jeg ikke, sier Hustad.

Alle ansatte blir med

Alle ansatte blir med til Steinkjer. Hustad forteller at de ansatte er kjempepositive og gleder seg til å få nytt bilhus i Steinkjer.

– Det blir veldig bra. Når man ser på lokaliseringen av bilmerkene så er det ikke rom for å være på alle plasser, men Sulland ønsker lokal tilstedeværelse. Det er en stor kostnad å ha et bilanlegg, og det er derfor det også blir større og større eiere, sier Hustad.

Den nye BMW-forhandleren i Steinkjer overtar driften fra Sulland Verdal BMW, og innflytting vil skje i 3. kvartal 2020. Mer konkret dato har de ikke per i dag.

Sulland Gruppen vil etter etableringen i Steinkjer ha 11 utsalgssteder for BMW i Norge.

SULLAND AUTO VERDAL AS

Nøkkeltall (i hele tusen)


201820172016
Sum driftsinnt.107 274147 270128 374
Driftsresultat3 0455 8175 688
Ord. res. f. skatt3 2336 0105 665
Sum eiend.28 39732 50225 776

Kilde: Proff.no