Husby Optikk åpner ny avdeling i mai

For aller første gang får Straumen sin egen optiker.

OPPUSSINGSMODUS: Et par måneder med oppussing, så åpner Husby Optikk ny avdeling i Inderøy. Terje Husby og Anne Sofie Staven Husby gleder seg til å overraske kunder med en fargerik og spennende butikk.  Foto: Elin Sofie Lorvik

Nyheter

INDERØY: – Det har ikke vært noen optiker på Inderøy før, så dette blir spennende. Vi har tenkt på det i alle fall seks år, sier Anne Sofie Staven Husby hos Husby Optikk. Hun og mannen tok over Brillehuset B. O. Rygh, en butikk som er 166 år, og dermed en av Steinkjers eldste forretninger, for sju år siden. De er bosatt på Sandvollan.

– Tanken har vært der hele tiden, men så har det kommet til noen unger underveis. I sommer ble vi bevisst på flere ledige lokaler og da ble det litt mer konkret. Siden da har vi snakket mye om det, sier Staven Husby.

Gamle bankbygget

I april skulle de egentlig være på plass i det gamle bankbygget på Straumen, men åpningen har blitt utsatt til mai på grunn av koronasituasjonen.

– Det er med litt ærefrykt vi starter opp. Vi er omgitt av mange bedrifter som er gode på det de driver med, slik som vi også er på Steinkjer. Nå er et godt tidspunkt for å satse. Vi har ansatt Inger Helene Minsås fra Verdal som starter hos oss på Steinkjer og så skal jeg jobbe på Straumen, med hjelp fra Steinkjer to til tre ganger i uka. Vi satser på å ha åpent fem dager i uka, inkludert lørdag, medgir Staven Husby.

Nytt helsetilbud

I Inderøy er det ingen konkurranse når det gjelder briller og synsprøver.

– Vi har noen store konkurrenter på Steinkjer, så det å utvide nedslagsfeltet er viktig. Samtidig tilfører vi en kompetanse og et helsetilbud som ikke eksisterer i kommunen fra før. Dette er ikke bare en butikk. Vi vil være med å bidra til næringsutvikling ute i distriktene og få liv i lokalene i sentrum, sier Terje Husby.

OPTIKERPAR: Terje og Anne Sofie Husby utvider Husby Optikk med en ny butikk i Inderøy.  Foto: Elin Sofie Lorvik

Det gamle bankbygget er nå delt i to.

– Å få huseier med på å dele lokalet i to næringslokaler avgjorde at vi flyttet hit. Og så ville vi gjøre det litt ordentlig når vi første skulle starte opp og hyret på en lokal interiørarkitekt for å hjelpe oss å se det store bildet. Det har vært et spennende prosjekt, sier Terje Husby som snart må gjøre seg klar til noen sene kvelder med både malekost og hammer. Optikerparet skal nemlig gjøre så mye de kan selv for å skape den ultimate butikken.

INTERIØRINVESTERING: Optikerne ønsker å tilby sine kunder noe mer enn en synsundersøkelse, de vil også gi dem en god opplevelse gjennom interiøret. - Vi ønsker at det blir en overraskelse ved åpningen at vi ikke er en tradisjonell brillebutikk, sier Anne Sofie og Terje Husby.  Foto: Privat

Paret skryter av samarbeidet med Studio strek interiørarkitektur og Anne Sofie er litt over snittet glad for å kunne ha et grønt lokalt marmorgulv, som de har tatt utgangspunkt i for å finne den riktige fargepaletten.

Lokalt eierskap

Det er viktig for dem med lokalt eierskap og god dialog med huseier. Det har de fått nå med Inderøy næringshage med Olav Slapgaard og Ove Sundli i bankbygget.

– Vi har hatt noen år til å tenke oss om, og etableringen kjennes mer riktig for oss nå enn tidligere. Nå har vi kontrakt på noen år fremover, så håper vi at vi blir der lenge. Alle har vært positive og hjelpsomme og vi gleder oss til å spille på lag, sier Staven Husby og skryter også av god hjelp av kontaktperson Petter Vesterås.

Stor investering

Staven Husby sier de har investert godt i at Inderøy skal få sin egen optiker, men at de samtidig ser muligheter som kan komme i fremtiden. Interiøret er en investering. I tillegg er varelageret en høy investering.

– Et synsprøverom i seg selv, koster fort 800.000 kroner til en million kroner, så det er store investeringer med det å starte opp, men dette er en langsiktig løsning. Det kommer til å komme endringer i vår bransje også og da vil vi være klare. Vi har tenkt å være i gamet lenge. Det blir i alle fall ikke mindre jobb fremover.

Hva mener du med endringer i deres bransje?

– Det er økt fokus på øyehelse og mer press på øyeleger. Samtidig ser vi modeller i utlandet der optikerne har tatt over enkelte oppgaver fra øyelegene. Det er klart det må politiske endringer til i Norge, og en kompetanseøkning til før vi eventuelt er der, men kunden er mer bevisst rundt sin egen øyehelse nå enn tidligere, sier Husby Staven.

– Å være der folk er gir en mulighet til å henge på når det skjer endringer, sier optikeren.

Lokalavisa på andre siden

– Inderøyningen kommer inn på den andre siden av oss, og så har vi Elon på den andre siden av bygningen.

På Straumen blir det litt det samme konseptet som i Steinkjer sentrum, men i litt mindre skala. Gullsmeden deres blir igjen i Steinkjer, men det blir en avdeling med smykker, klokker og kikkerter, og tilbud om batteriskifte.

Lokalavisa Inderøyningen som blir nærmeste nabo til Husby Optikk ser frem til sentrale lokaler i Straumen sentrum.

– Vi håper å være inne til 1. mars. Etter hvert har vi planer om å invitere leserne våre inn til en kopp kaffe når vi begynner å få ting på stell, sier daglig leder i Inderøyningen, Stig Leinan.

B. O. RYGH AS/ HUSBY OPTIKK

Nøkkeltall (i hele tusen)


201820172016
Sum driftsinnt.5 2804 6095 040
Driftsresultat-30625362
Ord. res. f. skatt-34124358
Sum eiend.2 3092 0991 793

Kilde: Proff.no