Han er ny daglig leder på Vårt Hjem

Erik Jensen er delvis bosatt i USA, men nå tar han over stafettpinnen for kulturscenen på Nordsia i Steinkjer.

NY DAGLIG LEDER: Ny daglig leder Erik Jensen er også initiativtaker og leder av Vårt Hjems Ølklubb.  Foto: Joar Børstad

Nyheter

STEINKJER: – Jeg er ny daglig leder gjeldende fra 1. januar i år og har vært litt operativ før det er helt offisielt, blant annet skal det vel besluttes på et styremøte i begynnelsen av februar, sier Jensen som tar over etter Gudbjørn Havdal Harholt.

Han er ingen ukjent når det gjelder Vårt hjem, da han blant annet er en av aksjonærene, samt at han den siste tiden har fungert som ansvarlig for booking scene, artister, band og spesialevent.

– Vårt hjem er kveldsjobben min. Dagjobben er på NTE marked på bredbånd – der jeg har ansvar for bedrifter og det offentlige. Daglig leder på Vårt hjem burde kanskje vært mer profesjonalisert egentlig, men så er det ikke alle bransjer som har økonomi til det, og da må vi brette opp ermene, sier Jensen, som tar over jobben etter Gudbjørn Havdal.

Lanserer nye konsepter

Han forteller at det er flere av aksjonærene som har fungert som daglig leder tidligere.

Hva tilfører og endrer du på som daglig leder?

– Vi skal gjøre mye spennende. Dette er en mulighet til å være med å bidra til en kulturutvikling i Steinkjer og skape bedre bolyst til de som faktisk er her. Kulturscenen inneholder mange ulike fasetter og fremover skal vi fokusere bredere på brukergruppe og tilbud, sier Jensen.

Han forteller at de hadde 20.000 gjester på de 150 arrangementene de hadde i fjor.

– Det er et godt utgangspunkt å bygge videre på. Plassen og infrastrukturen er der. Vi vil ikke slutte med konserter på fredager og lørdager, men vi vil også tilby noe for de yngste, sier Jensen og forteller om Barnas kulturscene med sang og lek for de fra to til fire år, og ei gruppe for de fra fire til seks år på lørdager.

– Her har vi fått med Jorid Vorum i Fritt spillerom og målet er å tilby forskjellig kulturuttrykk for barn, en leken tid der det gis nye impulser og muligheter. Idrett er ikke for alle, og ikke alt av kultur passer for alle heller, men dette er et nytt konsept vi lanserer nå.

Musikk og reiseliv

Et annet nytt konsept som lanseres er Reis! Opplev! i samarbeid med Visit Innherred.

– Vi ønsker å bistå den gode jobben som gjøres innen kortreist reiseliv. Vi glemmer noen ganger av hva vi kan oppleve i vårt eget nærområde. Det er flere som kjenner ulike byer i Spania bedre enn hjembyen sin. Her vil vi være en arena der folk kan komme og høre litt og kanskje få noen kortreiste smaksopplevelser samtidig.

I tillegg sier Jensen at det vil komme mer utvikling på musikk.

– Vi vil lansere masterclass etter hvert. Vi har både gode lokale musikere og flinke besøkende musikere, de vil vi vise frem, sånn at de kan være helter til de unge. Det kan også være å lære å komponere og skrive tekster.

Vil ha bedre ordskifte

Inspirasjon, dialog, workshop, podcast og helse. Jensen prater energisk om alt han vil få til. Og han ønsker å gjøre noe med ordskiftet.

– Vi har hatt litt bokklubber og forfatterbesøk, men det blir viktigere og viktigere å tydeliggjøre hvordan vi opptrer i ordskiftet. Sosiale medier er kanskje ikke optimalt når det gjelder dette. Vi jobber med spørsmålet hvordan vi kan skape en arena for at det skal bli interessant å delta, ytre seg og høre på. Vi har tatt kontakt med politiske partier og utfordret dem. Ungdomspartiene er nesten fraværende i dag, jeg tror vi voksne må gå foran og vise at ordskiftet er interessant.

Jensen brenner tydelig for hjemkommunen sin Steinkjer. For i tillegg til dagjobb og kveldsjobb, driver han også De tre honningkongene og Midtpunktet bryggeri, samt at han er delvis bosatt i Wanshington DC-området med kone og en liten gutt på 1,5 år.

Hvordan får du tid til alt?

– Planlegging er nøkkelen til alt. Og så prøver man så godt man kan. Det har gått greit hittil og jeg tror det kommer til å gjøre det fremover også, sier Jensen.

VÅRT HJEM STEINKJER AS

Nøkkeltall (i hele tusen)


201820172016

Sum driftsinnt.

7 2816 1166 596
Driftsresultat90-816-462
Ord. res. f. skatt72-837-483
Sum eiend.2 3652 1442 190

Kilde: Proff.no