Jarlsberg-kutt rammer Felleskjøpet

Over 20 arbeidsplasser i Felleskjøpet står i fare fordi Tine har besluttet å flytte osteproduksjonen for utenlandsmarkedet til Irland og bruke europeisk melk.
Nyheter

Felleskjøpet vurderer å legge ned kraftfôrfabrikkene i Florø i Vestland og Balsfjord i Troms og Finnmark. Produksjonen skal flyttes til andre fabrikker, skriver NRK.

Bakgrunnen er bortfallet av 100 millioner kroner i støtte til eksporten av Jarlsberg-osten.


Felleskjøpet planlegger kraftfôrfabrikk til 250 millioner kroner på Steinkjer

– Blir det varig nedgang i melkeproduksjonen er det et alternativ å bygge i mindre skala

– Vi må følge markedet og bygge etter det, og det ser ikke likt ut nå som for to år siden, sier fabrikksjef Arild Thomassen.Tine investerer 800 millioner i Irland – 430 ansatte må gå i Norge

Tine investerer 800 millioner i Irland, mens 430 norske ansatte må gå. Ledelsen sier årsaken er kutt av eksportstøtten for ost, skriver Klassekampen.


– Bortfallet av eksportstøtte til Jarlsberg gjør at Felleskjøpet forventer en nedgang i salget av kraftfôr og omsetning på om lag 50.000 tonn. Det gjør at vi ser på hvordan vi skal tilpasse oss markedet, sier kommunikasjonssjef Thomas Skjennald i Felleskjøpet.

I Florø kan 11 fast ansatte og tre lærlinger miste jobben, mens åtte arbeidsplasser står i fare i Balsfjord. Det er styret i Felleskjøpet som skal avgjøre framtiden til de to fabrikkene.