Nordbakks arvtaker i Grong: – Ei spennende utfordring i en tøff bransje

Han synes det er en spennende utfordring, selv om det har buttet litt imot i starten. Simon Bredesen (46) er Svein Roger Nordbakks arvtaker i Grong.

KOM FLYTTENDE: Simon Bredesen er daglig leder i Namsen Auto på Bergsmo etter at Svein Roger Nordbakk flyttet til Trondheim og anlegget der. Nå blir det Bredesens jobb å få justert drifta til riktig nivå.   Foto: Bjørn Tore Ness

Nyheter

GRONG: Bredesen har vært daglig leder for Namsen Autos hovedkontor i Grong siden 1. oktober. Da kom svensken flyttende til Grong med sin frue og datter, og han ser fram til å være med på reisen videre.

Også i Sverige

– Ja, jeg ser dette som en spennende reise i en bransje som har har hatt en nedtur etter en voldsom oppsving de siste årene, sier Bredesen som har sett den samme tendensen i Sverige som i resten av Norge.

For Bredesen er svensk. Han kommer fra jobb som mangeårig leder ved Gelab – Gäddede Elektronic.

– Jeg har hatt dialog med Nordbakk i lengre tid, og å skulle overta for ham her i Grong kjentes så rett for mitt vedkommende. Også familien var med på det. Datteren min har begynt på Grong videregående skole, og fruen har fått jobb som frisør, forteller han.

Militær og økonom

– Hva for slags bakgrunn har du, i tillegg til lederjobb i Gelab?

– Jeg har bakgrunn fra militæret og der har jeg også tatt utdanning. I tillegg har jeg utdanning innen økonomi, forteller Bredesen som anser at en av hans viktigste oppgaver blir å sørge for at virksomheten på Namsen Autos anlegg på Bergsmo kommer på et riktig nivå.

– Det er en tøff bransje. Nå må vi komme oss gjennom denne perioden, og så blir vel markedet bedre utover våren, sier den nye daglige lederen som har et tett samarbeid med gammelsjefen.


2019 ble blytungt for Namsen Auto

Permitterer ansatte og omstrukturerer

2020 er året der gründer Svein Roger Nordbakk i Namsen Auto AS skal snu skuta. I fjor tjente bedriften så å si ikke penger. Det har ført til permitteringer og omstrukturering av drifta.


– Grong skal fortsatt være den plassen der vi har størst drift. Å ha vært nødt til å foreta permitteringer i nedgangstider har vært tungt, men nødvendig. Her i Grong er åtte ansatte permittert. Det er mange som har jobbet her i mange år og vi er som en stor familie, påpeker Bredsen og tilføyer:

– Til tross for nedgangstidene, ser vi lyst på framtida. Vi har et flott anlegg med et meget bra verksted, og nå gjelder det å få det til å gå rundt hele året og ikke bare i sesongen. Namsen Auto er en viktig arbeidsplass i Grong. Det kjenner vi på, og vi har lagt en plan for at vi fortsatt skal være det.