Trondheim Havn er utålmodig:

Ørin Nord kan se dagens lys om få år

Behovet for mer industriareal i Verdal kan løse seg om under fem år.

UNDER UTVIKLING: En arbeidsgruppe jobber med å finne de beste løsningene for en utvidelse av industriområdet på Ørin i Verdal mot nord.   Foto: Svein Helge Falstad

Nyheter

VERDAL: I kommunestyremøtet i Verdal mandag, kom havnedirektør Knut Thomas Kusslid med ytringer som viser at det kan bli utbygging av nytt industriområde på Ørin i Verdal allerede om få år.

– Vi er ganske utålmodig nå. Ørin Nord er et viktig mål i fremtiden for oss, sa Kusslid.

Mangler næringsareal

Før kommunestyremøtet ble det gitt orientering om Selskapet, status og framtidige planer Trondheim Havn IKS ved havnedirektør Knut Thomas Kusslid.

– Et havneselskap bør ha areal på lager. Trondheim Havn har ikke ledig næringsareal her i dag, sa Kusslid.

Treårsperspektiv

Arild Kvernmo Pedsersen (Ap) og Anne Grete Valbekmo (H) spurte direkte om tidsperspektivet for når Ørin Nord kan bli en realitet.

– Et første byggetrinn med kai kan se dagens lys om cirka tre år, men det gjenstår krevende vurderinger rundt kostnader, sa Kusslid.

145-279 millioner kroner

En arbeidsgruppe som består av representanter for Verdal kommune og Trondheim havn jobber med realisering av industriområdet Ørin Nord.

Prisen for området varierer fra 145 millioner kroner og til 279 millioner kroner, og partene håper å få med seg en pengesterk aktør.

– Vi jobber med å gå dypere inn i tallene for utbygging av industriområdet Ørin Nord. Vi ser på å invitere inn andre eiere. Det er en vinkling som kan være aktuell, men vi har ikke noe konkret å fortelle om det ennå, sa Øystein Kvistad som er rådgiver i rådmannens stab, og sitter i arbeidsgruppa til Trønder-Avisa i desember.

Utbyggingsprosjektet er tenkt i flere byggetrinn, der det første byggetrinnet er på 100 mål.