Eiendomsmegler1 satser innen landbruksmegling

Eiendomsmegler1 Midt-Norge AS skiller ut landbruksmegling som eget satsingsområde. Selskapet får med seg to meglere fra Koppang landbruks- og næringsmegling AS i Levanger.

NYSATSING: Avdelingsleder Lasse Sørli i Ketil Koppang Landbruks- og næringsmegling AS går sammen med Helle Kiønig over til Eiendomsmegler1 AS og skal bygge opp selskapets landbruksmegling.  Foto: Arkivfoto: Svein Helge Falstad

Nyheter

INNHERRED: Administrerende direktør Kjetil Reinsberg i Eiendomsmegler1 Midt-Norge AS opplyser at selskapet har 30 prosent av markedet innen gårdsoverdragelser som det brukes megler på, og derfor nå vil rendyrke selskapets landbruksmegling.

– Årsaken til at vi spisser oss på landbruksmegling ligger i at det kreves mer og mer spesialisert kunnskap ved arv, skifte og overdragelse av landbrukseiendom. Vi ser også at stadig større andel av eierskiftene innen landbruk skjer som salg i det åpne markedet. Veksten vi har sett på Østlandet, vil komme også til Midt-Norge, sier Reinsberg til Trønder-Avisa.

– Vil styrke leveransen

Reinsberg forklarer satsingen på rendyrket landbruksmegling også med at Eiendomsmegler1 Midt-Norge er i konsern med Sparebank1 SMN, som ifølge ham er Norges største landbruksbank. I tillegg er Eiendomsmegler1 søsterselskap til Sparebank1 Regnskapshuset SMN, som også driver rådgivning overfor landbrukskunder.

– Vi ønsker å styrke leveransen inn mot gårdbruker. Vi satser derfor nå tyngre på rådgivning og tilrettelegging for transaksjon ved eierskifte, både når det er eierskifte innad i familien og ved salg i det åpne markedet, sier Reinsberg.

Plasseres i Levanger

Eiendomsmegler1 Midt-Norge har 30 kontor i Trøndelag og Møre og Romsdal, og har valgt å plassere spisskompetansen for sin satsing på landbruksmegling i Levanger, samlokalisert med bank, regnskap og øvrig megling. Innherred blir konsernets kjerneområde for landbruksrelaterte tjenester, der megler, bank og regnskapskontor jobber sammen.

– Vi vil legge landbruksmegling i en spesialisert avdeling til Levanger, som er midt i nedslagsfeltet vi ser for oss. Vi bygger dette rundt meglerne Lasse Sørlie som skal lede avdelingen og Helle Kiønig, som begge kommer fra Koppang landbruk og næringsmegling AS. Begge er erfarne og dyktige meglere med spisskompetanse på landbruksmegling og lang fartstid i bransjen, sier Reinsberg som legger til at begge starter i sine nye jobber fra 1. oktober.

Koppang satser sterkt

Ketil Koppang, eier av Koppang landbruk og næringsmegling AS, sier i en kommentar at selskapet satser sterkere enn noen gang.

– Konkurranse er sunt og vi har allerede ansatt nye folk. Vår styrke ligger i at vi har drevet landbruksmegling i 20 år, og vi har erfaring fra megling av 1.700 eiendommer som har gått for priser fra 1,5 millioner til 85 millioner kroner. Vi mener vi er ledende på dette området både når det gjelder politiske, juridiske og skattemessige spørsmål, sier Koppang.