Bygger for framtida i Røyrvik: Gammel butikk inn i nytt bygg

Taksperrene er på plass i bygget som om noen måneder skal bli tilholdssted for matvarebutikken i Røyrvik.

BUTIKK OG LEILIGHETER Det bygges fire leiligheter i det som blir et nytt borettslag på toppen av nybutikken til Roger Hanssen i Røyrvik.   Foto: Birger Aarmo

Nyheter

RØYRVIK: – Etter hva jeg forstår fra entreprenøren så er vi noenlunde i rute. Selv om vi ikke har noen eksakt dato er planen at bygget skal være ferdig til overlevering i slutten av juni en gang, og da kan vi starte å flytte inn, sier Roger Hanssen i Joker Røyrvik.

Noe av inventaret skal han ta med fra den gamle butikken, og noe skal erstattes.

– Ny innredning har jeg allerede på plass, og en god del av det andre utstyret vi har i butikken i dag er nytt, så det tar vi med oss, sier han.

Nytt er nytt

Selv om han går for gjenbruk der det er mulig, så er det likevel ei stor investering.

– Før alt er på plass snakker vi om ei investering på mellom 6 og 7 millioner. Det har vært mange runder før jeg til slutt bestemte meg for å satse. Jeg leier bygningene vi holder til i nå, og jeg har fått tilbud om å kjøpe. Men det er et gammelt bygg, og det må til ganske betydelige oppgraderinger her også for å få det opp til dagens standard, sier Hanssen.

Selvfølgelig vil det koste å bygge nytt. Men det er også mulighet for å spare.

– Jeg kommer garantert til å spare veldig mye penger blant annet på oppvarming i den nye butikken

Han har snakket med veldig mange butikkeiere i som har bygget nytt, eller som er i prosessen mot nybygg.

– Det har vært mange i samme situasjon som meg. Alle har gitt tilbakemeldinger om at de ikke angrer på satsinga. Nytt er nytt, og en moderne butikk gjør at kunder og ansatte trives bedre og forhåpentligvis vil det gi seg utslag i mer handel.

For omsetninga må nødvendigvis opp for å dekke økte kostnader.

– Summen av gode tilbakemeldinger fra kolleger og et tilskudd på opp til 600.000 kroner fra Merkur-programmet gjorde at valget til slutt falt på bygge nytt. Uten det tilskuddet hadde i alle fall valget blitt litt vanskeligere.

ARBEIDET GÅR FRAMOVER: Enda er det tomt i lokalene, men Roger Hanssen i Røyrvik gleder seg til å flytte inn i nybutikken i løpet av sommeren.  Foto: Birger Aarmo

Viktige hyttefolk

Etter at planene om ny butikk ble kjent har både fastboende og hyttefolket kommet med gratulasjoner og støtteerklæringer.

– Jeg tror kundene mine er nesten like spente som det jeg er. De gleder seg til å få en ny butikk, sier Hanssen.

Noen har vel spøkefullt antydet at han blir litt Bør Børson nå.

– Jeg tror faktisk det blir litt tvert om. Ei så stor investering for en liten butikk gjør at man får føttene enda bedre plantet på jorda, sier han og berømmer at både bygdefolket og hyttefolket støtter opp om nærbutikken.

– Det at så mange av dem som har noen form for tilhold i Røyrvik handler her er veldig viktig for at vi skal klare å holde butikken i gang, og det gjør også at vi nå kan investere som vi gjør, sier han.