Intersport-butikkene i Namdalen fortsetter som før etter Gresvig-konkursen

– Jeg fikk litt panikk, men nå ser vi framover

Konkursen i Gresvig kom ut av det blå, også for daglig leder Line Flaat hos Intersport Namsos. – Heldigvis er vi franchisebutikk og kan fortsette som før.

Franchisebutikk: Daglig leder Line Flaat hos Intersport Namsos betjener kunder som normalt etter konkursen i Gresvig-konsernet.   Foto: Bjørn Tore Ness

Vil ikke merkes: – Kundene våre vil ikke merke dette, slår Anders Fiskvik Kartum i Intersport Grong fast.   Foto: Bjørn Tore Ness

Gresvig Retail Group
  • Aksel Gresvig, en av sykkelpionerene i Norge, startet firmaet A. Gresvig i 1901.
  • Gresvig Retail Group eier, utvikler og driver kjedene G-sport, Intersport og Sportshuset Outlet i Norge.
  • Konkursbegjæringa mandag omfatter 95 egeneide butikker.
  • 100 franchisebutikker er ikke omfattet av konkursen.
  • Kilde: Wikipedia/Gresvig
Nyheter

NAMSOS: Styret i Gresvig Retail Group AS begjærte mandag selskapet konkurs. Begjæringa omfattet 95 egeneide butikker – men ikke 100 franchisebutikker i sportskonsernet.

Dette gjør at Intersport-butikkene både i Namsos, Overhalla, Grong og på Rørvik holder åpent som før.

– Da meldinga om konkursen kom mandag, fikk jeg først litt panikk. Vi hadde ikke fått noe forvarsel. Men heldigvis fikk vi raskt beskjed som gjorde at jeg ikke følte meg truet eller redd for butikkens framtid, og nå ser vi framover, sier Line Flaat.

Hun ekspederer kunder som vanlig når NA stikker innom butikken på Amfisenteret i Namsos.

– Har nyheten om konkursen påvirket kundene hos dere?

– Vi var raskt ute med info på sosiale medier, så jeg synes det har gått bra. Men de første par dagene var det stopp i systemene og vi slet med levering av bestilte varer. Dette er imidlertid oppe og går igjen nå, sier Flaat som eier 20 prosent av butikken i Namsos.

– Ikke berørt

Resten eies av Steinkjer-mannen Erik Sakshaug, som har mange sportsbutikker gjennom selskapet Sakshaug Sport Holding AS.

Han var raskt ute mandag og avdramatiserte meldinga om Gresvig-konkursen.

– Våre butikker blir ikke berørt. Konkursen omfatter vår hovedleverandør og samarbeidspartner, og får ikke direkte innvirkning på vår drift. Vi vil holde åpent som vanlig og får kjøpt varer fra andre leverandører, dersom leveranser fra Gresvig stopper opp en periode, sa Sakshaug til T-A.


Storeier Erik Sakshaug i midtnorsk G-Sport og Intersport: – Alle 130 ansatte er trygge

Erik Sakshaug driver 12 sportsbutikker under paraplyen G-Sport/G-Max og Intersport: – Våre butikker er ikke konkurs.


I Intersport Grong er også daglig leder Anders Fiskvik Kartum tydelig på at Gresvig-konkursen ikke skal påvirke drifta av butikken på kort sikt.

– Kundene våre vil ikke merke dette i det hele tatt, slår han fast.

Einar Hansvik hos Intersport Rørvik er heller ikke bekymret.

– Vi er franchise-butikk og har sånn sett anledning til å handle varer av hvem vi vil. Men vi ble litt sårbare da verktøy som vi bruker plutselig sluttet å virke i forbindelse med at konkursen ble kjent. Dette varte heldigvis bare et par dager, og nå er ting oppe og går igjen.

– Så det er business as usual for dere?

– Ja, til å være en konkurs i et så stort konsern, vil jeg si at dette vil være ubetydelig merkbart for kundene våre – bortsett fra at det kanskje kan medføre noe lengre leveringstid på enkelte varer.

Verre med været...

Men om Gresvik-konkursen ikke påvirker butikkdrifta hos de lokale sportsbutikkene, gjør definitivt værgudene det.

– Generelt har det vel vært en dårlig sesong i sportsbransjen, men vi har heldigvis godt med snø både på Bjørgan og i fjellet. Når det er sagt; vi selger likevel mindre enn det vi hadde ønsket, sier Kartum i Grong.

På Rørvik snør det ganske tett når vi snakker med Einar Hansvik. Det setter han pris på.

– Det er jo som hvitt gull fra himmelen det, vet du, sier han og ler.

– Vinteren så langt for dere?

– Ettersom vinteren lot vente på seg solgte vi færre skipakker til jul. Men samtidig; folk slutter jo ikke å trene på grunn av været. Det finnes gode alternativer innendørs – og for de som ønsker å gå på ski er det muligheter både på Kolvereid, Kreklingan og i Foldereid, sier Hansvik.

I Namsos har Line Flaat analysert forskjellene fra i fjor.

– Da kom snøen tidligere, og det ble i tillegg en voldsom boost med salg av felleski. Da gikk det fem til ti par ski om dagen en periode. I år har det vært roligere på den fronten. Men nå snør det heldigvis igjen, og vi har fortsatt vinterferien foran oss. I tillegg er det mange som har hytte på Bjørgan og i Lierne, hvor det er gode muligheter for ski og alpint.

– Så vintersalget kan fortsatt reddes i havn?

– Jeg har ikke mistet trua, nei. Det er jo morsdag til helga, og det er viktig å presisere at gavekortene våre er gyldige helt til datoen går ut. Det er tydeligvis noen som ble bekymra da konkursmeldinga ble kjent.

PS! Vi har ikke fått kontakt med daglig leder i Intersport Overhalla, som heller ikke blir direkte berørt av konkursen.