Tredobler støtten til gode formål i Midt-Norge

Sparebank 1 Midt-Norge deler ut 200 millioner til gode formål i 2020. Det er tre ganger så mye som tidligere.

  Foto: Illfoto, Sparebank 1

Nyheter

Sparebank1 Midt-Norge skriver i en pressemelding at et historisk godt resultat i 2019 gjør at de kan dele ut tre ganger så mye til gode formål som tidligere. Samtidig lover de at alle som bor i regionen skal få si sitt om hva pengene bør brukes til.

- Når det går bra for Midt-Norge, går det bra også for regionens ledende bank. SpareBank 1 SMN har aldri tidligere levert et så godt resultat. Kundene setter tydelig pris på enkle og effektive selvbetjeningsløsninger kombinert med dyktige rådgivere med lokalkunnskap i hele regionen, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 SMN i en pressemelding.

Utdelingen er ifølge pressemeldingen den største utdelingen til allmennenyttige formål i bankens 200 år lange historie.

Inviterer til innspill

I løpet av våren går banken ut til alle som bor i Midt-Norge og spør om hva samfunnsutbyttet fra banken bør gå til.

- Vi vil gjerne vite hva folk fra Årdal i sør til Bindal i nord mener om hvordan disse pengene best kan bidra til å utvikle Midt-Norge. Alle 1600 ansatte i konsernet skal ut og møte lokalsamfunnene i hele regionen. Vi tror dette vil engasjere og håper på mange tusen innspill. Dette vil bli den aller viktigste rettesnoren for hvilke tiltak vi skal prioritere i årene som kommer, sier banksjef Eli Arnstad og leder av Samfunnsutbytte i SpareBank 1 SMN i pressemeldingen.

Målet er å trappe opp hvor mye penger de skal bruke på slike formål fram til 200-årsjubileet i 2023, og banken skriver i pressemeldingen at de har en ambisjon om å gi tilbake nærmere en milliard kroner i utbytte til Midt-Norge. I tillegg kommer mer enn 800 millioner kroner i overføring til Sparebankstiftelsen SMN. Stiftelsen skal sikre regionalt eierskap i banken, og eier i dag 3,1 prosent av alle egenkapitalbevis.