Resultatrush på børsen

Nordic Semiconductor styrket seg i fjerde kvartal

Den trønderske brikkeprodusenten rapporterer om resultatvekst, men coronaviruset bekymrer.

  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

Nordic Semiconductor er global markedsleder innen trådløse mikrobrikker som får mobiltelefoner og andre dingser du har i hjemmet til å fungere. Nordic Semiconductor har 750 ansatte fordelt på 22 kontorer rundt om i verden. Hovedkontoret ligger i Trondheim.

I fjerde kvartal 2019 oppnådde teknologikonsernet et driftsresultat på 5,4 millioner dollar, opp fra minus 2,4 millioner dollar i samme periode i 2018. I kvartalstallene som ble lagt fram i dag rapporteres det om driftsinntekter 83,1 millioner dollar, opp fra 61,1 millioner dollar i fjerde kvartal 2018.

Ved utgangen av kvartalet var ordrereserven på 107 millioner dollar. Ved samme tidspunkt i 2018 var ordrereserven 70 millioner dollar.

– Inntektene overgikk forventningene i fjerde kvartal, med en sterk bruttomargin støttet av en gunstig produktmiks, uttaler Nordic-sjef Svenn Tore Larsen i en børsmelding.

I årets første kvartal forventer Nordic Semiconductor omsetningstall på mellom 64 og 71 millioner dollar, med en bruttomargin på om lag 50 prosent. Selskapet bemerker imidlertid at utbruddet av coronavirus i Kina gir usikkerhet for inntektene på kort sikt.