Sparebank1 SMN i Levanger skal flytte

Sparebank1 SMN flytter fra sentrum til Moan om to år.
Nyheter

LEVANGER: – Det er et signal om at vi fortsatt skal være en god aktør. Vi skal opprettholde vår posisjon som regionbank, og vi håper at publikum oppfatter flyttingen som positivt, sier banksjef Olav Salater.

Sparebank1 SMN flytter fra Kirkegata og til Moan, i en blokk som skal bygges ved siden av Felleskjøpet.

Byggingen starter i vår og blokka som skal være ferdig høsten 2021 skal ha parkeringskjeller, tre etasjer med næringslokaler og tre etasjer med til sammen 20 boliger.

PÅ FLYTTEFOT: Sparebank1 SMN flytter fra Kirkegata og til Moan våren 2020. Banken skal leie lokaler i denne blokka som Berg eiendom starter byggingen av om kort tid.   Foto: Berg eiendom

Har inngått leieavtale

Det er Berg eiendom som eier av blokka som bygges. Sparebank1 SMN har inngått en avtale med Berg eiendom om leie av 750 kvadratmeter store lokaler i første og andre etasje.

– For vår del er dette en effektivisering av kontorareal som utgjør en økonomisk besparelse for oss, sier Salater.

Sparebank1 SMN leier i dag cirka 1350 kvadratmeter med lokaler i sentrum av Koteng eiendom.

I tillegg til besparelsen, sier Salater at banken velger å flytte for å få tilpassede lokaler som er mer kundevennlige.

– Vi har et mer oppdelt lokale i dag. På Moan vår vi samlokalisert kundemottak, bank og megler på samme plan, sier Salater.

Totalt 35 ansatte blir med på flyttelasset. I tillegg skal landbruksmeglingen inn i lokalene, noe som gjør at det blir trolig enda flere ansatte på Moan.


Eiendomsmegler1 satser innen landbruksmegling

Eiendomsmegler1 Midt-Norge AS skiller ut landbruksmegling som eget satsingsområde. Selskapet får med seg to meglere fra Koppang landbruks- og næringsmegling AS i Levanger.


Et finansstrøk

Salater peker også på at flyttingen fører til at banken blir lokalisert i et større finansstrøk.

– Andre banker, advokater og regnskapshus holder til i samme område, så det er attraktivt å være der. Vi føler at kommer i en publikumsstrøm, sier han.

På spørsmål om utfordrende parkeringsforhold i sentrum er en medvirkende årsak til at banken velger å flytte, svarer banksjefen følgende:

– Vi har greie parkeringsmuligheter på torget. En del kunder synes det er tungt å måtte betale, men det er ikke grunnen til at vi flytter på oss.

Planen er at Sparebank1 SMN åpner i de nye lokalene våren 2022.