Her er de nye driverne av Løvøen gård

Nå vil de gjøre det historiske handelsstedet til et kjent sted for fiske.

VIL GJØRE STEDET KJENT: Tom Krüger og Kevin Hobbins vil gjøre Løvøen gård kjent for fiskere.  Foto: Lena Erikke Hatland

Nyheter

LAUVØYA: Før jul bestemte Frode Willy Hansen seg for å legge ut Løvøen gård til salgs. Nå er nye drivere kommet på plass ved det historiske handelsstedet.

– Vi så at det lå ut til salgs, så vi sendte ei melding og spurte om vi fikk leie det i stedet for å kjøpe det, forteller Tom Krüger og Kevin Hobbins, som sitter inne i resepsjonen og ser på storfloa utenfor vinduene.

Kompisene kommer fra Hamburg i Tyskland, og har kjent hverandre siden de var små.

– Vi har vært venner siden vi gikk hverandre hit, sier Krüger og holder hånda lavt ut i lufta for å vise hvor unge de var da de først begynte å henge sammen.

Nå har de begge jobbet i bransjen i ti år, etter å ha tatt utdanning ved sportsfiskeakademiet i Sverige.

– De siste årene har vi reist og flyttet rundt omkring i ulike land for å drive med fiske. Men vi har alltid hatt lyst til å gjøre noe som dette sammen, forteller Hobbins.

GODE KOMPISER: Tom Krüger og Kevin Hobbins kommer fra Hamburg i Tyskland, og har kjent hverandre siden de var barn.   Foto: Lena Erikke Hatland

– Tradisjonsrikt og fint

Kompisene har aldri vært i Ytre Namdal før, men de er ikke ukjent med Norge og Trøndelag. Den siste tida har de drevet med sportsfiske i Inderøy, før det bodde de på Sotra.

– Leiekontrakten vår gikk ut på Inderøya, og da måtte vi finne på noe annet. Dette var det beste alternativet vi fant, i tillegg til at dette var realistisk å få til.


Selger det gamle handelsstedet: – Håper noen vil ta vare på det

– Du tar noen runder med deg selv før du selger noe som dette, sier Frode Willy Hansen.


Kompisene i midten av 30-årene kom hit til Lauvøya for å se på stedet i november. Nå har de skrevet under en femårskontrakt – og går alt som planlagt ser de for seg å kjøpe stedet etter hvert.

– Hva liker dere med Løvøen gård?

– Hva skal jeg si. Det har veldig stort potensial, sier Krüger.

– Samtidig er det veldig tradisjonsrikt og fint her. Det er ikke som mange andre steder – der de har bygget nye bygg som ser mer ut som hotell, legger Hobbins til, mens han ser utover de gule, historiske bygningene på stedet.

De første av dem ble bygd rundt 1880, og i tillegg til tradisjonell gårdsdrift, var det også fiskemottak, landhandel, postkontor, hermetikkfabrikk og bakeri her.

STORFISKERE: Kompisene har jobbet i bransjen i ti år, og er utdannet ved sportsfiskeakademiet i Sverige.   Foto: Privat

Vil gjøre stedet kjent

De to opplever at stedet har vært litt ukjent, så framover ønsker de å promotere det mer. Mens de snakker om dette får de faktisk melding fra et tysk reiseselskap.

– De vurderer å ta med seg ei gruppe hit, smiler Hobbins, som i likhet med Krüger er glad for at de kan ta over drifta inkludert fullt av bookinger for sommeren.

– De første gjestene kommer i mars. Nå er det litt arbeid med å ta over, så neste år blir på en måte vår offisielle start.

– Hva ønsker dere at stedet skal være i framtida?

– Vi vil gjøre dette til et kjent sted for fiske, der vi fokuserer på kvalitet og kan tilby profesjonelle tjenester til kundene, sier kompisene, som påpeker at de først og fremst må bruke tid på å komme i gang. I slutten av februar ser de for seg å ha fått med seg flyttelassene hit.

– Kanskje kan vi kjøpe større båter og ha faste guida turer i framtida. Ferskvannsfiske kan vi også tilby.

Liker naturen og fiskemulighetene

Interessen for fiske har kompisene hatt hele livet.

– Jeg fikk prøve det for første gang på barneskolen. Da ble jeg hektet med en gang, og jeg visste allerede da at det var dette jeg ville jobbe med.

De beskriver heimstedet Hamburg som stressende og travelt i forhold til Norge.

– Vi liker naturen i Norge. I Tyskland er det ikke så mye igjen av den, sier Hobbins, og legger til:

– Dette er et veldig fint land alt i alt, men det er hovedsakelig naturen og fiskemulighetene som gjør at jeg liker meg så godt her.

Samtidig påpeker de at de har en følelse av frihet i Norge.

– Landet er åpent for turister, og det er fint. Det blir flere og flere fisketurister, så vi har trua på ei trygg framtid her, sier Krüger.

Frode Willy Hansen ønsket seg nye drivere med en gnist – i tillegg til kunnskap om fiske. Skal vi tro engasjementet til de to tyske kompisene har han fått akkurat det.

– Vi kjenner hverandre godt, og jobber utmerket sammen. Vi har jobbet med dette lenge, så det blir nok ikke så mange overraskelser, men det er viktig å være flere sammen når man skal gjøre noe som dette, sier de to. Duoen tror dette kommer til å bli både en utfordrende og morsom jobb.

– Jo flere som kommer hit – jo flere muligheter får vi, så vi håper dette blir en suksess.