Børsmelding:

Felttrøbbel ga svakere resultat for Okea i fjerde kvartal

Røde tall for det trønderske oljeselskapet i fjerde kvartal, men solid overskudd for året som helhet.
Nyheter

I sitt første hele år som produserende oljeselskap, hadde trondheimsselskapet Okea driftsinntekter på 3,0 milliarder kroner og et resultat før skatt på 419 millioner kroner.

Det ble kjent da selskapet torsdag la frem regnskapstallene for fjerde kvartal 2019 og året som helhet.

Kvartalsrapporten viser at oljeselskapet Okea hadde et resultat før skatt på minus 35 millioner kroner i fjerde kvartal 2019, mot et overskudd på 1 million kroner i det foregående kvartalet.

Fra fjerde kvartal i 2018 til fjerde kvartal i 2019 økte driftsinntektene fra 181,5 til 564,4 millioner kroner. I kvartalsrapporten fremgår det at inntektsøkningen kommer fra kjøpet av andelene i Draugen og Gjøa i november 2018. Samtidig sank inntektene fra 612 millioner kroner i tredje kvartal til 534 millioner kroner i fjerde kvartal. Dette skyldes driftsproblemer på både Gjøa- og Draugen-feltet i fjerde kvartal.

Okea er det andre oljeselskapet som gründer Erik Haugane styrer. Det Norske, nå kjent som Aker BP, ble en braksuksess og er i dag blant de største oljeselskapene på norsk sokkel og har en markedsverdi på 84 milliarder kroner. Vel fire og et halvt år har gått siden tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe og Haugane etablerte Okea sammen med medgründerne Anton Tronstad og Knut Evensen. De har hovedkontor i Trondheim.