Gjenåpner sportsbutikken i Overhalla

Tre dager etter at det ble kjent at Tor Barlien og Intersport Overhalla meldte oppbud – har Overhalla varesenter kjøpt konkursboet – og skal gjenåpne sportsbutikken på Ranemsletta.

GJENOPPSTÅR: Tirsdag meldte Intersport Overhalla oppbud. Nå har en ny eier meldt seg for å sikre videre drift.  Foto: Bjørn Tore Ness

Nyheter

OVERHALLA: Det bekrefter daglig leder i Overhalla varesenter, Lise Sætervik.

– Fredag ettermiddag ble det klart at vi fikk tilslaget på konkursboet. Vi har ennå ikke rukket å legge planer – utover at vi skal gjenåpne, sier Sætervik.

«Følg med»

I 1985 åpnet Tor Barlien dørene til «sporten» i Overhalla. Etter år med sviktende omsetning og press på marginene meldte han denne uka oppbud.

Kaster kortene etter en mannsalder i bransjen:

Sportsbutikken i Overhalla legger ned etter 35 års drift

I 1985 åpnet Tor Barlien dørene til «sporten» i Overhalla. Etter år med sviktende omsetning og press på marginene har han nå meldt oppbud.


– Vi har fått mange reaksjoner på at butikken ble stengt. Folk har lurt på hva som skjer med tilbudet, sier Sætervik som før hun forlot kontoret på fredag hang opp et skilt med følgende budskap på gitteret foran butikken: «Vi gjenåpner sportsbutikken. Følg med».

Starter arbeidet mandag

Mandag starter hun arbeidet med å undersøke mulighetene for hvilket konsept butikken skal ha – og alt det praktiske rundt.

– Vi har overtatt inventaret og varelageret. Vi har ennå ikke klart hvilken type sportsbutikk det blir – eller hvem som skal jobbe i butikken. Vi er i dialog med de tidligere ansatte, men ingenting er ennå avklart, sier Sætervik.

– Hvorfor kjøpte dere konkursboet?

– Det er klart at vi ser verdien av å sikre oss videre drift av butikken. Dette er ikke viktig bare isolert sett for handelen – men også for Overhalla som vertskommune for mange sportsfiskere på sommeren. Det er viktig at vi har en egen sportsbutikk i vår kommune, sier Sætervik som ennå ikke vet når butikken åpner dørene igjen.