Vegard Heggem legger ned eksklusivt laksefisketilbud

Etter 17 år er det slutt for lakseeldoradoet Aunan Lodge i Orkla. Innen 1. september er ny driver på plass.

LAKSEFISKE: Vegard Heggem overlater drifta av Aunan gård til nye drivere neste år, men er fortsatt elveeier med vald.  Foto: Privat

Nyheter

RENNEBU: Aunan Lodge ble startet opp i 2004, og årets sesong blir den 17. i rekken hvor de tar i mot gjester som får en laksefiskepakke med guiding, overnatting og full pensjon. Etterpå er det slutt, skriver Aunan Lodge på sine hjemmesider.

Den tidligere Rosenborg- og Liverpool-spilleren Heggem har nå bestemt seg for å gjøre noe annet de årene han har igjen som yrkesaktiv.

– Det er fremdeles uklart hva jeg skal bruke tida mi på utover å drive gården, men jeg gått med noen tanker som har modnet litt over tid. De er ikke spikret ennå. Jeg er fortsatt elveeier og det skal fiskes på laksevaldet mitt, men jeg ønsker at andre skal holde tak i det, sier Heggem.

Nye drivere har meldt seg

Etter det ble kjent at han var på utkikk etter nye drivere har flere tatt kontakt og vist interesse. Heggem skal jobbe med flere av disse fremover for å finne en god løsning.

– Jeg har fått kun seriøse henvendelser fra folk som jeg vet om fra før. Jeg skal ikke stresse noe med det og ikke gjøre noe forhastet, men det er greit å ha nye drivere på plass før sesongen her begynner, og i alle fall før sesongen er ferdig. Så deadline blir 1. september. Det er sånn at nye drivere kan starte markedsføring og ta imot nye bestillinger, sier Heggem til NT24.

Utdanning og aktuelle jobber

Heggem forteller at det kan være aktuelt med noe mer utdanning, samtidig som han sonderer terrenget og ser hvilke andre jobbmuligheter som finnes.

– Jeg har jobbet på prosjekt for Norske lakseelver som har kontor i Oslo siden 2013, så det kan godt hende at jeg vil bruke mer tid på det. Det er en av flere ting som kan være aktuelt.

Brenner for villaks

Heggem forteller at han brenner for villaksen, og at det er noe som har blitt mer klart for ham etter driften med Aunan Lodge.

– Det har vært en fantastisk flott jobb. Det er en voldsomt unik naturressurs man får drive med. Da jeg vokst opp her tok jeg den kanskje litt for gitt, men gjennom årene har jeg forstått hvor unikt det er og hvor langt lakseinteresserte reiser for å oppleve denne næringen. Bare i fjor hadde vi besøk fra 16 ulike land, blant annet Australia, Japan og USA som kom ens ærend. Det sitter igjen.

Heggem forteller at da han startet i 2004 hadde han sett for seg at han skulle bruke tiden på å lage et produkt, markedsføre og drifte det.

– Jeg skjønte fort at jeg måtte bruke en del tid på forvaltningsarbeid for villaksen var en såpass skjør ressurs. Inngrep fra andre næringer som vannkraft, gruvedrift, nye veger og oppdrett er noe ganske små elveeiere, som stort sett er bønder rundt om kring, sliter med å møte. Jeg skjønte at hvis dette skulle være ei næring på lang sikt måtte jeg stå opp for den og fremme interessene for den. Jeg har brukt fryktelig mye tid til å delta i villaksdebatten for å prøve å få politikerne til å skjønne hva dette dreier seg om. Dette er en næring som vil ha mye å si videre og det er en viktig næring i distriktene. Gjennom organisasjonen Norske lakseelver kan man nå frem, sier Heggem.

Heggem har hatt leilighet i Trondheim parallelt med gården i Rennebu hele tiden. Han har hittil befunnet seg i Rennebu hovedsakelig hele sommerhalvåret.

AUNAN AS

Nøkkeltall (i hele tusen)


201820172016
Sum driftsinnt.3 4733 3623 053
Driftsresultat-8-60
Ord. res. f. skatt7136
Sum eiend.3 9598 2843 302

Kilde: Proff.no