Jægtvolden permitterer nesten alle ansatte

– Nesten alle ansatte fikk permitteringsvarsel i dag, sier daglig leder Olav Edvard Slapgaard.

Daglig leder av Jægtvolden Fjordhotell, Olav Edvard Slapgaard håper coronaviruset går raskt over. Her sammen med hotellsjef Petter Vesterås.  Foto: Marius Langfjord

Nyheter

Slapgaard forteller at han sendte ut permitteringsvarsel onsdag og at det gjelder fra fredag.

– Jeg ble nødt til å permittere nesten alle ansatte via varsel i dag. Det gjelder cirka 12 personer og inntil videre, sier Slapgaard.

Mange avbestillinger

Han forteller at han per nå har tre til fem gjester på hotellet, og at dette er arbeidere.

– Som regel tar jeg imot bestillinger av selskap, konferanser, bryllup og andre arrangementer til storsesongen vår på denne tiden av året, nå er det bare avbestillinger, sier Slapgaard.

Frykter for bryllups-sesongen

Han forteller at frem til fredag blir det utført forefallende arbeid, men at dette var et skår i hotellgleden.

– Vi er midt i en renovering av resepsjonen vår som skal stå ferdig til påske og skulle rigge oss til storsesongen. Vi har blant annet et bryllup i påska. Det vil jeg se at det blir noe av før jeg tror det. Det ringte et selskap med ni personer som skal hit på middag på fredag og var meget bekymret for middags-serveringen, så folk er redde, medgir Slapgaard.

– Dette er trøbbel

Han håper epidemien vil avta innen rimelig tid, men frykter det kan ta måneder.

– Vi lever av ting som bestilles i god tid, slik som utenlandske turister og bryllup. Nå er det mørke skyer i horisonten. Det er ikke noe særlig gunstig, og det er jeg ærlig og sier oppriktig; dette er virkelig trøbbel.

Han forteller at Jægtvolden Fjordhotell har faste utgifter på cirka 600.000 kroner i måneden selv om det ikke er en eneste gjest der.

– Coronaviruset kan komme til å koste firmaet millioner av kroner, men selv om det er alvor, så har jeg et mål om å komme igjennom dette.

SLAPGAARD AS

Nøkkeltall (i hele tusen)


201820172016
Sum driftsinnt.17 41619 91420 216
Driftsresultat6531 7772 721
Ord. res. f. skatt6601 7943 575
Sum eiend.6 5228 99110 367

Kilde: Proff.no