Hos Inderøy slakteri får ikke kolleger omgås på fritiden

Strenge hygienetiltak gir normal drift hos Inderøy slakteri.

TAR FORHOLDSREGLER: Håvard Gausen i Inderøy Slakteri har pålagt de ansatte å ikke treffes på fritiden for å sikre produksjonen fremover.  Foto: Harald Sæterøy

Nyheter

INDERØY: – Det er jo ekstreme tider, men vi er i en sånn situasjon at vi må gjøre det vi kan for å holde produksjonen gående, så kundene og deres kunder har våre produkter i diskene, sier daglig leder i Inderøy slakteri, Håvard Gausen.


Regjeringen vil holde norske bedrifter flytende: Minst 100 milliarder i krisepakke

Regjeringen etablerer to garanti- og låneordninger på minst 100 milliarder kroner for å holde norske bedrifter flytende. Men NHO og Virke vil ha mer.


Han forteller om strenge restriksjoner for deres ansatte, men at ingen klager.

– Vi har innført ganske strenge restriksjoner for våre ansatte både for arbeidstid og fritid. Å holde god fysisk avstand til kolleger er forholdsvis nytt. Vi kjører rullering på når folk kommer på arbeid og har innfasing på en og en inn i garderobene og har adskilte matpauser der vi sitter veldig spredt, og så har vi bedt ansatte gå litt i hi i privatlivet. Kolleger får ikke omgås overhodet på fritiden. Det er det full forståelse for, vi får ta igjen det sosiale senere, dette er en dugnad, sier Gausen.


Butikksjef søker kulturarbeidere til å jobbe som matombringere

Rema 1000 på Nordsia i Steinkjer har fått mange henvendelser fra kunder som ønsker å få maten levert på døra. Nå har butikken henvendt seg til kulturarbeidere for å bemanne ordningen ettersom de opplever tøffe tider.


Normal drift

Han mener det er en ekstremt krevende periode, men forteller at tidlige tiltak for deres bedrift hjelper og at de faktisk kjører normal drift.

– Vi må sørge for at ansatte holder seg friske. I bunnen har vi en bra grunnleggende filosofi på hygiene, men alt må påminnes. Det hjelper ikke hva vi gjør hvis vi ikke har noen til å produsere. Vi holder produksjonen godt i gang og vil være leveringsdyktig fremover, sier Gausen.

Han forteller at de har to personer i karantene grunnet utenlandstur, og at de stort sett har voksne ansatte i produksjonen med store barn, sånn at det ikke byr på utfordringer heller. I tillegg er de i kategorien samfunnskritisk rolle, så Gausen mener det hadde ordnet seg likevel.


Matvareforsyning er samfunnskritisk:

De sørger for mat på bordet. Nå får barna deres tilbud om barnehage- og skoleplass

Nærings- og fiskeridepartementet har avklart hvilke stillinger med viktige roller i matvare- og drivstofforsyningen som skal få barnehage- og barneskoletilbud til sine barn.


Dugnadsånden

Han skryter av dugnadsånden slik at de kan produsere mat.

– Usikkerheten og utfordringen er nå om vi får råvarer inn, men foreløpig ser det bra ut. Men dette kan bli en utfordring utover. Vi vurderer også om vi skal ha åpent butikkutsalg fortløpende, men det er innført strenge tiltak der også. Alt desinfiseres ofte og det er hengt opp informasjon om hvordan vi ønsker at kunden skal oppføre seg. Vi har kun emballerte varer i utsalget, og vi slipper inn kun to kunder om gangen, sier Gausen.

INDERØY SLAKTERI AS

  • Driftsinntekter 2018: 48 029' NOK (2017: 44 163' NOK)
  • Resultat før skatt 2018: 5 669' NOK (2017: 5 518' NOK)
  • Stiftet: 2001
  • Ansatte: 31

Kilde: Proff.no