Om lag 250 frisørsalonger i Nord-Trøndelag med klippeforbud:

– Gleder meg til å få tilbake hverdagen, og håper at vi får den tilbake slik vi er vant til

Berit Bjørgvik Woll ved Betty Blue frisørsalong i Verdal mener korona-situasjonen kan fungere som en påminnelse om hvor godt man har det i Norge.

GLAD I HVERDAGEN: Slik ser hverdagen til Berit Bjørgvik Woll vanligvis ut, men nå har hun stengt dørene. – Vi er heldig som har en vanlig hverdag, og nå får vi virkelig sett det, sier Woll. Bildet er tatt i forbindelse med en reportasje som ble laget for et par år siden.   Foto: Harald Sæterøy

Nyheter

– Jeg gleder meg til å få tilbake hverdagen, og håper at vi får den tilbake slik vi er vant til. Men gjerne en hverdag der vi er litt mer ydmyke enn det vi har vært. Vi er heldige som har en vanlig hverdag, og nå får vi virkelig sett det, sier Woll.

Ifølge regnskapstall.no er Betty Blue frisørsalong én av 255 frisørsalonger i Nord-Trøndelag som fikk beskjed om å stanse hårklipp av kunder torsdag i forrige uke. I Trøndelag som helhet finnes det hele 861 frisørsalonger.

Vil ikke sutre

Woll legger ikke skjul på at hun opplever situasjonen som dramatisk. Hun har ingen inntekter for øyeblikket, men utgiftene går. Woll er likevel ikke bekymret for konkurs.

– Jeg tenker mer på dem som er i faresonen, og må holde seg inne i frykt for viruset. Jeg vil ikke sutre i det hele tatt. Det er en liten bedrift med solid økonomi, så jeg skal klare meg, sier hun.

Bedriften har to ansatte; Woll selv og en sekretær. I tillegg leier Woll ut deler av frisørlokalet, som hun eier, til to som har enkeltpersonforetak innenfor frisøryrket.

– De som leier til meg betaler heller ingenting når de ikke arbeider. Nå ble det klart at vi får lønn fra Nav, så jeg føler meg kjempeheldig.

Regjeringen gikk mandag ut med en krisepakke der ble klart at folk som er permittert er sikret full lønn inntil 6G i minimum 20 dager fra permittering, og at staten dekker dette fra dag 3 til 20.


Enighet om krisepakke for næringslivet

Regjeringspartiene og opposisjonen på Stortinget er enige om krisepakke.


Woll understreker at hun også får god støtte fra NHO, banken og leverandører.

– De kommer med oppdateringer på hvordan vi skal forholde oss til situasjonen hele tiden.

Frisørsalongene har anledning til å åpne dørene for salg, men Woll sier at hun vil unngå å bidra til unødvendig handel i den situasjonen Norge er i.


Butikksjef søker kulturarbeidere til å jobbe som matombringere

Rema 1000 på Nordsia i Steinkjer har fått mange henvendelser fra kunder som ønsker å få maten levert på døra. Nå har butikken henvendt seg til kulturarbeidere for å bemanne ordningen ettersom de opplever tøffe tider.


Har ti ansatte som er permittert

Per Ivar Musum er daglig leder ved Salong E6 ved Magneten kjøpesenter i Levanger. Også han har valgt å stenge dørene helt.

– Jeg ser ingen vits i å holde åpent for å selge sjampo, sier han.

Salongen har ti ansatte som er permittert. Musum forteller at ansatte ble bekymret da de først fikk beskjeden, men at regjeringens nye krisepakke gjør det er lettere å senke skuldrene.

– Jeg var også bekymret for at jeg måtte betale fjorten dager med permisjonstid. Hele situasjonen er uvirkelig.

Musum er heller ikke redd for å gå konkurs, men husleie skal betales selv om dørene er stengt.

– Det spørs om huseier kutter ned noe på leien. Det får vi se. Jeg gruer meg til å begynne med papirarbeidet. Det vil bli mye å sette seg inn i.

– Har du forståelse for grepene som er satt i verk?

– Ja, det har jeg, og det veldig flott å se engasjementet til folk. Så er det også sånn at det vil bli mange kunder som venter på en klipp når vi åpner igjen. Vi får mye å gjøre etterpå, og det blir artig!