Ytterøykylling øker salget via netthandel

Hovedleverandøren til Adams matkasse, Godt Levert og Kolonial opplever en oppsving på netthandel.

NETTHANDEL ØKER: Ytterøykylling merker en kraftig vekst i netthandelen mot matkasselevering på grunn av coronaviruset.  Foto: Johan Arnt Nesgård (arkivfoto)

Nyheter

LEVANGER: – I hovedsak går produksjonen sin gang. Vareutgangen er viktig og hos oss er den spredt mellom storkjøkken, netthandel og dagligvare. Vi opplever en kraftig nedgang i storhusholdning, men samtidig en kraftig økning på netthandel gjennom at vi er hovedleverandør til matkassene Adams matkasse, Kolonial og Godt Levert.

– Går nedgangen i storkjøkken opp i opp med økningen på netthandel?

– Det er vanskelig å si noe konkret ennå om det, men folk synes vel det er trygt og godt å sitte hjemme å få levert maten på døra. Og det er viktig for oss nå, sier daglig leder i Ytterøykylling Lasse Kjønstad.

Smittevern

Ytterøykylling har innført 100 prosent adskillelse mellom slakting og produksjon.

– Vi har tre personer i karantene fordi de har vært i utlandet, men produksjonen går som før. Vi har innført 100 prosent adskillelse mellom slakting og produksjon som et tiltak opp imot smittebegrensning mellom ansatte. Det vil si at det ikke er noe trafikk imellom de avdelingene. Og fabrikkene er stengt for andre enn ansatte, sier daglig leder Kjønstad.


Hos Inderøy slakteri får ikke kolleger omgås på fritiden

Strenge hygienetiltak gir normal drift hos Inderøy slakteri.


Positivt med øyproduksjon

Han forteller at de nå kan snu produksjonen på øy til noe positivt.

– Å produsere på ei øy slik vi gjør er på mange måter tungvint logistikk, men nå kan det snues til noe positivt at vi er mer avskåret og ikke har så mye samkvem med resten av fastlandet og anlegget der. Vi forsøker å unngå trafikk mellom Ytterøya og fastlandet og oppfordrer sterkt ansatte til å lytte til det.

– Hvordan blir det fremover?

– Alt er veldig usikkert, vi vet ikke helt hvordan coronaviruset slår ut markedsmessig, men vi er glade for at vi har spredte kunder og at det ikke bare er reduksjon. Vi er optimistisk i forhold til å komme oss gjennom dette, men det spørs litt hvilke tiltak som settes i sving fra myndighetene. Vi har en forsyningsplikt til å levere varer.

Kjønstad opplyser at de har noen ansatte med unger som har fått noe barnepass i forhold til å bidra til å sikre vareflyt og at dette gjelder både på Ytterøya og fastlandet. I administrasjonen har en del hjemmekontor. Han forteller at hele verdikjeden har satt inn mange nye rutiner og regler, og at det går som vanlig med levering for gårdbrukerne og transport.


Enighet om krisepakke for næringslivet

Regjeringspartiene og opposisjonen på Stortinget er enige om krisepakke.


YTTERØYKYLLING AS

  • Driftsinntekter 2018: 222 043' NOK (2017: 248 311' NOK)
  • Resultat før skatt 2018: 1 785' NOK (2017: 14 299' NOK)
  • Stiftet: 2009
  • Ansatte: 143

Kilde: Proff.no