Stadig flere butikker midlertidig stengt på Namsos storsenter

– Målet er å ha så normal drift som mulig i en unormal situasjon

Mens stadig flere butikker på Namsos storsenter er midlertidig korona-stengt, holder fortsatt noen få hjulene i gang.

STENGT: Flere butikker på Namsos storsenter har valgt å stenge som følge av korona-situasjonen.   Foto: Kjell Vidar Aune

Nyheter

NAMSOS: – Målet er å ha så normal drift som mulig i en unormal situasjon, sier senterleder Geir Øie.

Vel vitende om at Namsos storsenter framstår spøkelsesaktig, med stengte butikker og knapt med kunder.

– Så lenge myndighetene ikke stenger sentrene, så lenge det ikke er stort utbrudd av korona-viruset og så lenge namdalingene ikke sitter i karantene, vil Namsos storsenter være åpent, sier han, som også styrer Amfi-senteret i Namsos.

Han viser til at det fortsatt er butikker som er åpen, og ber namdalingene handle lokalt, for å støtte ei næring som har fått merke virus-krisen brutalt på kroppen.

Samfunnsansvar

– Vi føler på det samfunnsansvaret vi har for å unngå smitte. Men vi har også et samfunnsansvar med å gi folk fortsatt mulighet til å få kjøpt varer. Bruk butikkene i stedet for å handle på nett. Det håper jeg vi kan ta innover oss når dette er ferdig. Vi trenger lokale butikker, vi trenger handel i Norge, sier Øie.

Han mener det er viktig å tenke psykologisk i den nye hverdagen, der mange er engstelige.

– Det er mulig å gå trygt og greit på senteret, uten å utsette seg for smitte, fastslår han om senteret som har iverksatt strenge tiltak for å begrense smittefaren.

Likevel legger Geir Øie ikke skjul på at det føles uvirkelig å se stengte gitter foran butikker.

– Jeg vet ikke hvor mye man skal ta innover seg. Dette er en ekstrem situasjon. I en sånn situasjon er det veldig tøft for mange. Men det viktigste for oss er å forsøke og gjøre det mest mulig normalt i en unormal situasjon. For begynner vi å tenke unormalt, er vi ute og kjører, mener han.

BRUK BUTIKKENE: Senterleder Geir Øie oppfordrer nå namdalingene til å handle lokalt for å støtte opp handelsnæringa, som er brutalt rammet av korona-krisen.   Foto: Bjørn Tore Ness

Midlertidig stengt

Onsdag ettermiddag var følgende butikker på Namsos storsenter midlertidig stengt:

  • Burger King
  • Vero Moda/Object
  • Jack & Jones
  • Best Kids
  • C-optikk
  • Hudpleie Skin Tonic (butikken er åpen!)
  • Ringo
  • City Bag
  • Skoringen
  • Krus

Senterlederen er forberedt på at gitrene kan bli dratt ned og låst hos de siste butikkene på Storsenteret. Men inntil videre, og uten at annen beskjed blir gitt fra myndighetene, går arbeidsdagen sin vante gang – tross en dramatisk nedgang i salg og besøk hos de gjenværende butikkene.