Snart 10.000 permitterte trøndere - tallet ble over doblet på én dag

Tirsdag kom det 5.000 nye permitterte i Trøndelag.

RUSTET FOR ØKT TRYKK: NAV-leder Harald Hustad sier de merker en enorm økning i antall henvendelser, men organisasjonen er rustet for at enda flere vil henvende seg i tida som kommer.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Tirsdag var antallet permitterte i Trøndelag under korona-krisen 4.300. Onsdag er oversikten allerede utdatert.


Beredskapsteam stiller opp for næringslivet i Steinkjer

– Det er ekstremt viktig at bedriftene holder hodet kaldt og tenker kortsiktig med langsiktig fokus, det vil vi hjelpe dem med, sier Bodil Vekseth i Steinkjer Næringsselskap.


Bare i løpet av tirsdag ble nemlig tallet doblet, og ifølge oversikten Nav sendte ut onsdag formiddag, har nå 9.380 trøndere søkt dagpenger som følge av permittering.

Økningen bare i løpet av tirsdag var altså på 5000 nye søknader.


Hos Inderøy slakteri får ikke kolleger omgås på fritiden

Strenge hygienetiltak gir normal drift hos Inderøy slakteri.


Nav, fagforeninger, banker og mange andre opplever en voldsom pågang

– Det ryr inn med permitteringer. Mange får ikke gjort jobben sin på grunn av de strenge restriksjonene, sa Fellesforbundets Endre Lie onsdag.

Også i resten av landet går permitteringsvarslene til himmels.


NAV: 12.200 sykefraværstilfeller relatert til koronavirus på få dager

Fra 9. til og med 16. mars er 12.200 har Nav registrert sykefraværstilfeller relatert til koronaviruset.


På landsbasis kom det 59.000 nye søknader om dagpenger på grunn av permittering. På under én uke har det kommet 105.000 slike søknader.

– Dette er svært høye tall, og vi antar at de fleste av disse vil bli innvilget. Til sammenligning innvilget NAV i toppåret under finanskrisen (2009) vedtak i 48.000 førstegangssøknader om dagpenger ved permittering. Under toppåret i oljekrisen (2016) hadde vi 26.000 innvilgede førstegangssøknader, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng i en pressemelding. Trolig vil tallet øke.


«Ørnemannen» har tapt 150.000 på grunn av korona-avbestillinger

På få dager har korona-krisen ført til et skred av avbestillinger og tapte inntekter for selskapet til Ole Martin Dahle, bedre kjent som «Ørnemannen».