Tilbyr forskudd på dagpenger til permitterte kunder: – Her for å hjelpe gjennom krisen

Det opplyser Sparebank 1 SMN i en pressemelding sendt ut onsdag ettermiddag.

FORSKUDD: Banksjef Guri Moum Brede opplyser at Sparebank1 SMN nå tilbyr forskudd på dagpenger til sine kunder som er blitt permittert i forbindelse med koronapandemien.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

– Veldig mange av våre kunder er blitt permittert i løpet av de siste dagene, og NAV varsler om ekstra lang saksbehandlingstid. Dermed risikerer mange å stå uten inntekt etter hvert. De ønsker vi nå å hjelpe og tilbyr forskudd på dagpenger, forteller banksjef Guri Moum Brede i Privatmarked i SpareBank 1 SMN i en pressemelding.

Trøndelag hardest rammet

Trøndelag har hatt en økning i arbeidsledighet på hele 158 prosent etter utbruddet av koronaepidemien. Det er den største økningen i landet.

– Dette er nok dessverre bare starten. Ifølge NHO vil åtte av ti bedrifter i Norge permittere ansatte i ukene framover. SpareBank 1 SMN har is i magen, og vi vil strekke oss langt for at våre kunder kommer seg gjennom denne krisen. Også denne krisen vil gå over. I mellomtiden er det en viktig jobb for oss å bidra så godt vi kan for å holde hjulene i Midt-Norge i gang, sier Brede i pressemeldingen.

På Trønder-Avisas spørsmål om de kan komme til å ta ytterligere grep sier hun at det er noe de vurderer fortløpende.

– Vi må gå i takt med alle tiltakene som skjer i samfunnet. Det kommer litt an på hvordan NAV håndterer dette. Vi ser det har eksplodert.


I Stjørdal kommune har 467 personer meldt seg arbeidsledige den siste uka - Trøndelag øker mest i landet

Bare den siste uka har det vært en økning på 7.525 arbeidsledige. I Stjørdal kommune er 467 nye personer nå ledige. Se kommuneoversikten her!


Enorm respons

SpareBank 1 SMN tilbyr 20.000 kroner til disposisjon i 30 dager. Dette er ett av flere tiltak som banken har iverksatt denne uka. Mandag vedtok banken å sette ned boliglånsrenta med inntil 0,35 prosentpoeng. Samtidig ble muligheten for å få avdragsfrihet på boliglån utvidet.

– Vi har fått enorm respons på tilbudet om utvidet avdragsfrihet. Allerede i løpet av det første døgnet passerte vi 1000 søknader. Avdragsfrihet utgjør mange tusen kroner i måneden for en boliglånskunde. Vi tror også forskudd på dagpenger vil bli godt mottatt, sier Brede.


Grong Sparebank kutter renta for boliglånskundene

Lokalbanken følger flere av storbankene og kutter boliglånsrenta med inntil 0,4 prosentpoeng. Rentekuttet skal gjennomføres raskt.