– Ordføreren ble litt stille da han hørte hva jeg hadde på hjertet

Verftdirektør Erik Stikletad er stolt over at Kværner gir fem millioner kroner til Verdal kommune i kampen mot korona.

RIGGE VERFTET: Verftsdirektør Erik Stiklestad ved Kværner i Verdal er stolt over arbeidsgiveren sin.  Foto: Kværner

Nyheter

VERDAL: Kværner har besluttet å donere fem millioner kroner til hver av de kommunale helsemyndighetene i Verdal og Stord.


Kværner gir fem millioner til korona-kampen i Verdal

Kværner har  besluttet å donere fem millioner kroner til hver av de kommunale helsemyndighetene i Verdal og Stord.


Verftdirektør Erik Stiklestad synes det er utrolig hyggelig at Kværner lokalt kan bidra i dugnaden på denne måten.

– At vi kan gi et slikt kontantbeløp som kommunen selv kan disponere er utrolig hyggelig. Forstod på ordføreren da jeg ringte ham samtidig som børsmeldinga gikk ut i morges at dette kommer godt med, sier verftdirektør Erik Stiklestad til Trønder-Avisa.

Mektig stolt verftssjef

– Ordfører Pål Sverre Fikse er normalt rimelig talefør, men ble litt stille da han hørte hva jeg hadde på hjertet. Han satte utrolig pris på det. Jeg skal ha en ny prat med ham i ettermiddag, og diskutere status på verftet og samarbeid mellom verftet og kommunen.

Kværner stiller ifølge Stiklestad ikke krav til hva pengene skal brukes til ut over at det skal gå til kampen mot koronaviruset. Det skal komme hele lokalmiljøet til gode.

– Vi har også donert smittevernutstyr til Sykehuset Levanger.

– Det går an å være verftsjef i Kværner også i litt vanskelige tider?

– Jeg sa til mine ansatte i morges at det er ingen annen plass jeg ville vært i disse dager enn i Kværner. Selskapet har tilpasningskraft og ansatte viser stor fleksibilitet. Dette er fantastisk å se, og det gjør meg stolt. Det er en krevende tid vi er inne i, men på en rar måte er det også givende se hvor samlet ansatte, tillitsvalgte, veftsledelse og konsernledelse står, sier Stiklestad til Trønder-Avisa torsdag morgen.

Ordføreren ble målløs

Ordfører Pål Sverre Fikse i Verdal innrømmer at han ble litt målløs da verftsdirektør Stiklestad ringte.

– Det å få en slik telefon klokka sju om morgenen var veldig hyggelig. Jeg visste ingen ting på forhånd, og hadde ikke tenkt muligheten en gang, sier Fikse i en rask kommentar før han banker i gang torsdagens formannskapsmøte.

Fikse ser det som utrolig beundringsverdig å ha private aktører som bidrar i den nasjonale dugnaden på denne måten.

– Pengene fra Kværner går rett inn i kampen mot koronaviruset. Det er enormt trykk på kommunenes helsesektor for å hindre smittespredning. Så at det er behov for ekstra ressurser er det ingen tvil om. Verdal kommune har ikke for vane å ta imot donasjoner fra private aktører. Nå er vi i en svært spesiell situasjon og er derfor utrolig takknemlige for dette. Donasjonen fra Kværner kommer godt med i den viktige kampen for å hindre smittespredning, sier Fikse.

Følger utviklingen

Kværner følger utviklingen av covid-19 virus-utviklingen med dyp bekymring og med full oppmerksomhet på bruk av alle nødvendige tiltak for å beskytte livet og helsen til våre ansatte, forretningspartnere og samfunnet rundt oss.

Samtidig iverksetter selskapet forholdsregler for å sikre minst mulig negativ påvirkning på våre pågående prosjekter og fremtidige forretningsmuligheter.


Erik Stiklestad (48) fra Verdal er ny verftsdirektør ved Kværner i Verdal fra 1. oktober:

Erik skal fornye verftet

Når verdalingen Erik Stiklestads starter som verftsdirektør ved Kværner Verdal, blir første oppdrag å innrette verftet til å spesialisere seg på havvind, havmerder og mindre stålunderstell.