Husby usikker på butikkåpning

Optikere og fysioterapeuter har lukket dørene. Husby er usikker på om de får åpnet sin nye butikkdør i april.

OPPUSSINGSMODUS: Etter planen skal Husby Optikk åpne ny avdeling i Inderøy i april. Terje Husby og Anne Sofie Staven Husby gleder seg til å overraske kunder med en fargerik og spennende butikk.  Foto: Elin Sofie Lorvik

Nyheter

INDERØY: Helsedirektoratet stengte en rekke helsevirksomheter fra midnatt mandag. Optikere var en av tjenestene som måtte lukke dørene.

– Første melding var at vi på søndag ble pålagt å stenge butikken, noe vi uansett satt og vurderte selv. Det ble noe nyansert fra myndighetene på tirsdag morgen, og åpnet for at vi kan ha åpen butikk uten synsundersøkelser og med kundekontakt på minimum 2 meter. Vi holder stengt fortsatt fordi vi mener dette er vårt bidrag i en viktig samfunnsdugnad for å hindre smitte, forteller daglig leder Anne Sofie Staven Husby hos Husby Optikk.


Husby Optikk åpner ny avdeling i april

For aller første gang får Straumen sin egen optiker.


Bedre å stenge

Hun forteller at for dem er det bedre med en kort periode med stenging enn en lang periode uten mulighet til å ta synsundersøkelser.

– Det er grunnlaget for hva vi lever av, og uten den muligheten er det ikke mulig å drive en optisk forretning.

Usikker på butikkåpning

Husby Optikk har også en butikkåpning om kort tid, som de er usikker på hvordan det blir med nå.

– Per nå er det vanskelig å se for seg at vi får mulighet til å åpne ny butikk på Straumen på planlagt dato 15.april. Vi krysser fingre og gjør det vi kan for å holde åpningsdato, sier Staven Husby.

Stengte helsevirksomheter

Vedtaket gjelder følgende virksomheter i offentlig og privat regi utenfor spesialisthelsetjenesten, med mindre virksomheten kan ivareta helsemyndighetenes pålegg om smittevern:

a) Fysioterapeuter, herunder manuellterapeuter

b) Kiropraktorer

c) Optikere

d) Fotterapeuter

e) Logopeder

f) Psykologer

g) Virksomheter som utfører komplementær og alternativ medisin

h) Virksomheter som utfører alternativ behandling

i) Andre virksomheter utenfor spesialisthelsetjenesten som tilbyr tjenester som ikke anses som nødvendig helsehjelp der tjenesten involverer fysisk personkontakt med mindre enn to meters avstand og med varighet over 15 minutter, herunder aktivitører, tannpleiere mv.

Både offentlige og private

Vedtaket gjelder fra midnatt mandag 16. mars og foreløpig fram til 26. mars.

Det omfatter både foretak i offentlig og privat regi utenfor spesialisthelsetjenesten, med mindre virksomheten kan ivareta helsemyndighetenes pålegg om smittevern, heter i en pressemelding fra Helsedirektoratet.

Få unntak

Direktoratet understreker at kommunene fortsatt skal sikre at pasienter som har behov for helt nødvendig helsehjelp får tilgang på dette.

Unntak kan derfor gis til pasienter med behov for helt nødvendig rehabilitering og behandling etter akutt alvorlig sykdom, eller nødvendig behandling for å opprettholde viktig funksjon som ellers kan gå tapt.

Dersom slik behandling må gis, skal smitteverntiltak sikre både behandler og pasient fra smitte og sikre at videre smitte til befolkningen unngås, heter det i instruksen fra Helsedirektoratet.