Kine Marie inspirerer tusenvis til heimetrening på Facebook

I en tom sal står Kine Marie Nordlund og spiller inn en treningsvideo. På det meste har en av filmene nådd ut til over 26.000 mennesker på sosiale medier.

INNSPILLING: Kine Marie Nordlund på Træn Namsos fant ut at hun kunne trene sammen medlemmene via Facebook, og begynte å legge ut treningsvideoer.   Foto: BJØRN TORE NESS

Nyheter

NAMSOS: – Vi startet med dette ganske tilfeldig for å gi noen enkle treningstips. Først publiserte vi enkle bilder og beskjeder, men jeg ble rastlaus og bestemte meg heller for å filme ulike treningstimer og publisere disse for å se om det falt i smak, sier Kine Marie Nordlund.


Går nye veier for å holde aktiviteten oppe:

Nå er det trening på streaming som gjelder

Livestreaming og treningstips på sosiale medier skal gi medlemmene mulighet til å trene selv om dørene er stengt.


Fysisk og psykisk helse

Hun er fysioterapeut og instruktør på Træn Namsos og da de var nødt til å stenge dørene, kjente hun at noe måtte gjøres for å holde seg selv og medlemmene aktive.

– Det er noe med å ha gode, fysiske vaner og vedlikeholde dem. Men det er også viktig med litt aktivitet for det psykiske, for det er en rar hverdag vi alle er inn i nå. Det var helt tydelig et behov for slike videoer, sier Nordlund.

Fysioterapeuten savner energirushet hun får av å trene sammen med en full sal. Resultatet ble derfor å lage videoer for heimetrening for å opprettholde kontakten på en digital måte.

– Vi fokuserer på heimetrening med minst mulig utstyr. Det er mye styrketrening og intervallbaserte økter vi legger ut. Flere av timene våre, som for eksempel Bodyattack, har vi ikke rettighetene til – og dermed ikke lov til å publisere.

STYRKETRENING: Fysioterapeuten legger ut alt fra smidighetsøvelser til hardere styrketrening.   Foto: BJØRN TORE NESS

Høye visningstall

Som småbarnsmor merker hun at det er godt å få rørt seg litt i en ellers uvanlig hverdag innen husets fire vegger. Hun var ikke alene.

– Tilbakemeldingene har vært kjempefine – på grensa til rørende også. Vi har fått så mange fine meldinger av folk som klarer å holde seg i aktivitet med våre videoer. Jeg får meldinger spesielt av småbarnsmødre, som har et behov for å røre seg litt, ler hun.

Målet er å legge ut en video, med alt fra enkle tøy-øvelser til hardere styrketreninger, daglig. Det har foreløpig gått over all forventning.

– Vi la ut en video hvor man skal få opp pulsen litt ekstra, og den har nådd ut til over 26.000 mennesker og blitt sett over 11.000 ganger. Det betyr at den har gått langt forbi Træn sine medlemmer, og det er utrolig artig, sier hun.