Scandic har stengt 60 av 86 hoteller i Norge

Vårens arrangementer er avbestilt hos mange av hotellene i Namdalen, og det er stor usikkerhet omkring hvordan koronaviruset vil påvirke sommersesongen for overnattingsbransjen.

STENGT: Scandic Rock City har valgt å stenge inntil videre, og rundt 20 ansatte er permittert.  Foto: Øivind Rånes

Nyheter

Scandic opplyser om et belegg på 10–15 prosent forrige uke og planlegger at belegget fortsatt vil være på dette nivået de neste månedene, før det gradvis forbedrer seg i løpet av annet halvår.

Kommunikasjonssjef Lars Anders Bolsø Vestad i Scandic Norge melder at hotellkjeden kutter kostnadene med mer enn 60 prosent fra april etter flere midlertidig stengninger av hoteller fredag.

– Dette for å sikre muligheten for å opprettholde drift når situasjonen gir seg, sier Vestad.

Rockehotellet stenger

Ett av hotellene som stenger dørene, er Scandic Rock City i Namsos.

– Det ble en noe spesiell start som hotellsjef og det er ingen god følelse å måtte stenge, men dette er en situasjon ingen rår over og da må vi bare gjøre det som er mest fornuftig av hensyn til hotellets gjester og ansatte, sier hotelldirektør Reidun Beate Thorsen.

Namdalens største hotell – rockehotellet i Namsos – har valgt å stenge dørene helt under den pågående korona-situasjonen. Og rundt 20 ansatte er permittert.

– Vi følger de påleggene vi har fått fra kjeden, og siden det er svært få som reiser for tida, har vi kommet til at det er mest fornuftig å holde stengt. Slik situasjonen er nå handler dette også om å berge videre drift, sier hun.

– Vet dere når dere kan åpne igjen?

– Det er en kontinuerlig vurdering, men vi åpner så fort det gis klarsignal. Og jeg kan love både Namsos og våre gjester at vi kommer veldig sterkt tilbake når situasjonen normaliserer seg, forhåpentligvis om ikke alt for lenge, sier hotellsjefen.

STENGT: Scandic Rock City har stengt dørene for gjester og andre arrangementer inntil videre.  Foto: Øivind Rånes

Stengte fredag

Fredag stengte storhotellet Scandic Hell i Stjørdal. De ansatte er permittert.

Hotelldirektør Arild Vollan ved Hotell Scandic Hell sa til Trønder-Avisa sist uke at han var bekymret. Han hadde da levert permitteringsvarsel til deler av sine ansatte, men foreløpig ikke iverksatt noen av dem.

Også Scandic Stiklestad Hotell er rammet. Alle de 25 ansatte ble permittert fredag. Hotelldirektør Bjørg Aase Aksnes er hun ikke permittert.